Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Καμιά αυταπάτη καμιά ανοχή

Καμιά αυταπάτη δεν πρέπει να τρέφουν η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της χώρας πως η ανασχηματισμένη κυβέρνηση της ΝΔ θα αλλάξει βηματισμό. Η ίδια η εμπειρία λέει πως η ουσία της πολιτικής δεν εξαρτάται από το ποιος πολιτικός κατέχει ποιον υπουργικό θώκο. Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως προηγούμενα αυτή του ΠΑΣΟΚ, έχει δώσει όρκους προάσπισης των συμφερόντων της άρχουσας τάξης κι αυτό προϋποθέτει υπονόμευση των λαϊκών συμφερόντων. Η αντιλαϊκή πολιτική δε μετασχηματίζεται, μόνο ανατρέπεται από την οργανωμένη λαϊκή αντεπίθεση.

Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός επιβλήθηκε, για να υλοποιηθούν πιο αποτελεσματικά οι στρατηγικές επιλογές της άρχουσας τάξης, για την επιτάχυνση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που συνεπάγονται νέα αντιλαϊκά μέτρα. Το ομολόγησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του, ανακηρύσσοντας σε σκοπό του νέου κυβερνητικού σχήματος το να προχωρήσει πιο αποφασιστικά και γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις στο κράτος, στην οικονομία, στην Παιδεία, στην Υγεία. Η «στρατηγική των μεταρρυθμίσεων είναι κομβικής σημασίας» υπογράμμισε, συμπληρώνοντας πως θα συνεχιστεί «με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και ακόμα εντονότερους ρυθμούς».

Ουσιαστικά, ο Κ. Καραμανλής έδωσε το σήμα έναρξης μιας νέας επιδρομής σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων. Οι περιβόητες μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε μεταφράζονται πρακτικά σε βαθιές ανατροπές στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, στις εργασιακές σχέσεις, σε λήψη νέων αντιδραστικών μέτρων για την παραπέρα υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν Παιδείας που πάει χέρι - χέρι με την ιδιωτικοποίησή της, για την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας. Ηδη έχουν δώσει δείγματα γραφής της πορείας που είναι αποφασισμένοι να ακολουθήσουν. Το χτύπημα που δέχονται οι Συλλογικές Συμβάσεις, η καθήλωση του λαϊκού εισοδήματος, η δραματική κατάσταση που έχει επιφέρει η πολιτική τους στην Παιδεία και την Υγεία, η ενίσχυση της κρατικής καταστολής και η περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών είναι απλά το προανάκρουσμα όσων θα επακολουθήσουν. Είναι ζήτημα χρόνου η εκδήλωση της νέας σαρωτικής επίθεσης σε ό,τι έχουν αφήσει όρθιο οι προηγούμενες της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ που υποκριτικά αντιπολιτεύεται στα επιμέρους την κυβέρνηση, δηλώνοντας όμως υπέρμαχο των «αναγκαίων μεταρρυθμίσεων». Απέναντι και στους δύο, ο ελληνικός λαός οφείλει να ορθώσει το ανάστημά του.

Καμιά αυταπάτη και καμιά ανοχή! Ο λαός οφείλει να σταματήσει τον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα. Εγκαταλείποντας μαζικά τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Δυναμώνοντας αποφασιστικά την οργάνωση και την πάλη του, για μια μεγάλη και ριζική ανατροπή στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας. Του δίνεται η ευκαιρία να κάνει ένα τέτοιο μεγάλο βήμα μπροστά στις ερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, συμβάλλοντας με την ψήφο του στην αλλαγή του συσχετισμού δύναμης, υπερψηφίζοντας τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια που θα στηρίξει το ΚΚΕ και άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ