Πέμπτη 20 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Εξω από την Ελλάδα οι φονιάδες των λαών!

Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι; Η απάντηση είναι δεδομένη, η επίσκεψη μόνο καλές προθέσεις δεν έχει. Οταν δε η «αλεπού» ακούει στο όνομα Κοντολίζα Ράις και φέρει την ιδιότητα της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, τότε η επαγρύπνηση είναι από τα πράγματα επιβεβλημένη και αναγκαία. Το γεράκι του πολέμου αναμένεται να έρθει στη χώρα μας την Πέμπτη του Πάσχα. Σοφά θα πράξουν, λοιπόν, οι εργαζόμενοι να ετοιμάσουν την υποδοχή που αξίζει σε μια εκπρόσωπο «φονιάδων των λαών», διατρανώνοντας πως είναι ανεπιθύμητη στη χώρα μας η ίδια και όσα κομίζει, πέρα ως πέρα ανησυχητικά. Η συγκέντρωση και η πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία που διοργανώνεται εκείνη τη μέρα από την ΚΟΑ του ΚΚΕ και την ΚΝΕ, απαιτείται να πλαισιωθεί από χιλιάδες εργαζόμενους, φιλειρηνιστές, αντιιμπεριαλιστές.

Αυτό απαιτούν τα χιλιάδες θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Αυτό απαιτείται από το απαράγραπτο χρέος της παλλαϊκής εναντίωσης στα σχέδια πρόκλησης νέων θυμάτων. Η ιμπεριαλιστική πολεμική μηχανή ετοιμάζει επίθεση, αυτή τη φορά εναντίον του Ιράν. Η εκπρόσωπός της τριγυρίζει στη γειτονιά μας ανιχνεύοντας το έδαφος, βολιδοσκοπώντας διαθέσεις, εξασφαλίζοντας πρόθυμους υποστηρικτές του επαπειλούμενου μακελειού.

Να μας βρει μπροστά της στη «γύρα» της! Να νιώσουν, για μια ακόμα φορά, οι ιμπεριαλιστές και οι κυβερνώντες οικοδεσπότες της πως στο λαό αυτής της γειτονιάς του κόσμου δεν ταιριάζει ο ραγιαδισμός. Πως οι εχθροί των λαών είναι εχθροί του και ως εχθρούς που επιτίθενται θα τους αντιμετωπίσει.

Η απειλή χτυπήματος εναντίον του Ιράν είναι ένας σπουδαίος, ο σπουδαιότερος ,λόγος ώστε το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα να λάβει θέση μάχης. Δυστυχώς, δεν είναι ο μόνος λόγος. Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών στις αποσκευές της κουβαλά σχέδια άκρως ανησυχητικά και για τα Βαλκάνια, για την ευρύτερη Μέση Ανατολή, για την Κύπρο, για το Αιγαίο. Αυτά τα σχέδια θα τεθούν επί τάπητος και στη σύνοδο των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί στη Βουλγαρία. Η σύναξη πολλών γερακιών του πολέμου από μόνη της χτυπά συναγερμό για τους λαούς της περιοχής, για τον ελληνικό λαό.

Είναι σίγουρο πως κι αυτή τη φορά οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα της χώρας θα πράξουν το καθήκον τους. Αρχής γενομένης από τη συμμετοχή στην κινητοποίηση της Πέμπτης. Στις 10 το πρωί στα Προπύλαια και στη συνέχεια στην πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία δίνουμε όλοι μαχητικό αποφασιστικό «παρών». Κηρύσσουμε ανεπιθύμητη στη χώρα μας την Κ. Ράις και στο πρόσωπό της αποκηρύσσουμε τον ιμπεριαλισμό και τα εγκλήματά του και διακηρύττουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό του Ιράκ, του Ιράν, σε όλους τους λαούς που μπήκαν στο στόχαστρό του. Και συγχρόνως απαιτούμε καμία εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμοκάπηλα σχέδιά του, να κλείσει η βάση της Σούδας, να επιστρέψουν όσοι Ελληνες φαντάροι βρίσκονται εκτός συνόρων, να ξεκουμπιστεί το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ