Τρίτη 2 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Μέχρι τη νίκη για πάντα

Η μαζική συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στη χτεσινή πρωτομαγιάτικη απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, ήταν μια δυναμική αγωνιστική απάντηση της εργατικής τάξης απέναντι στην ασκούμενη αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Ηταν μια δυναμική απάντηση των εργατών απέναντι στην πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, της νέας αντιασφαλιστικής καταιγίδας, της λιτότητας, που προωθεί και εφαρμόζει η ΝΔ σε αγαστή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Ηταν μια αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση της εργατικής τάξης της χώρας, που ένωσε τη φωνή της με όλους τους εργάτες του κόσμου, για να διατρανώσει την αντίθεσή της στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ κατά του Ιράν, κατά του συνεχιζόμενου πολέμου σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

Με την καθολική συμμετοχή τους στις ταξικές διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις, οι εργαζόμενοι έδωσαν συγχρόνως και ένα ηχηρό χαστούκι στον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό. Τιμώντας την εργατική πρωτομαγιά, απέρριψαν στους δρόμους του αγώνα την επαίσχυντη συμφωνία που υπέγραψε η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ με τους βιομηχάνους. Γύρισαν την πλάτη τους στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που, υποτιμώντας τη νοημοσύνη τους, βγήκαν και χτες στα μπαλκόνια για να πανηγυρίσουν την αύξηση των 0,77 ευρώ τη μέρα που... εξασφάλισαν για τους μισθούς των εργαζομένων, προσφέροντας διετή «εργασιακή ειρήνη» στα αφεντικά τους.

Η επιτυχία της χτεσινής πρωτομαγιάτικης απεργίας μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί ως αφετηρία για νέους πιο δυναμικούς αγώνες, για ένταση της ταξικής πάλης με επίκεντρο το επόμενο διάστημα την υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων. Χρειάζεται ακόμα πιο επίμονη προσπάθεια για αφύπνιση συνειδήσεων, ώστε πολλοί περισσότεροι εργάτες και υπάλληλοι να πλαισιώσουν και να δυναμώσουν τον ταξικό πόλο του συνδικαλιστικού κινήματος, το ΠΑΜΕ και τους ταξικούς αγώνες του κόντρα στο μεγάλο κεφάλαιο και τους πολιτικούς εκφραστές του.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν, ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τους ΣΥΝοδοιπόρους του. Πρέπει να γνωρίζουν ότι όσο η επίθεση του κεφαλαίου θα εντείνεται, ο ρόλος των συμβιβασμένων ηγεσιών θα γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνος. Πρέπει να πειστούν και να κατανοήσουν ότι οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα στέκονται απέναντι στους ταξικούς αγώνες και την προάσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης, γιατί αυτός είναι ο ρόλος που έχουν χρεωθεί από την ολιγαρχία.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να εγκαταλείψουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και να απομονώσουν τις συνδικαλιστικές παρατάξεις τους, εξασφαλίζοντας την ταξική ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος. Μέσα από την αποφασιστική ενίσχυση του ΠΑΜΕ και των Συνδικάτων που παλεύουν μέσα από τις γραμμές του να διεκδικήσουν πλήρη και σταθερή δουλιά, αξιοπρεπείς κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία. Η συσπείρωση των λαϊκών στρωμάτων στις γραμμές του Λαϊκού Μετώπου κατά του μεγάλου κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, αποτελεί το μονόδρομο στην πάλη για την κατάργηση της καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ