Σάββατο 10 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Απεργία τώρα!

Η χτεσινή παρέμβαση οκτώ Ομοσπονδιών και δεκατριών Εργατικών Κέντρων, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αναδεικνύει την επιτακτική αναγκαιότητα το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα να κάνει δική του υπόθεση το ζήτημα της Παιδείας. Να πρωτοστατήσει στις μάχες που αυτές τις μέρες δίνουν φοιτητές και σπουδαστές ενάντια στον προωθούμενο νόμο - πλαίσιο και τις αντιδραστικές αλλαγές που προβλέπει. Ο αγώνας για την Παιδεία είναι πρώτα και κύρια αγώνας της εργατικής τάξης, τα παιδιά της οποίας δέχονται τις συνέπειες από την καλπάζουσα ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Εκπαίδευσης, της μεγαλύτερης προσαρμογής του περιεχομένου της στα συμφέροντα των πολυεθνικών, τους εντεινόμενους ταξικούς φραγμούς σε όλες τις βαθμίδες της.

Από την πρώτη στιγμή, οι ταξικές δυνάμεις δεν περιορίστηκαν σε ευχολόγια και ανακοινώσεις συμπαράστασης. Τάχθηκαν ενεργά στο πλευρό των αγωνιζόμενων φοιτητών και σπουδαστών, συνδιοργανώνοντας κινητοποιήσεις, εξορμήσεις στους τόπους δουλιάς με τα Συντονιστικά ΑΕΙ - ΤΕΙ, παρεμβάσεις στα αμφιθέατρα των Γενικών Συνελεύσεων. Το ίδιο το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ αναδεικνύει σε καθήκον πρώτης γραμμής την πάλη για αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, Ενιαία Ανώτατη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με περιεχόμενο τέτοιο που θα εξυπηρετεί την ικανοποίηση των σύγχρονων και πραγματικών αναγκών των εργαζομένων, των λαϊκών οικογενειών. Το ΠΑΜΕ άνοιξε και κρατάει ανοιχτό το μέτωπο ενάντια και στην απόπειρα της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ να νομιμοποιήσει την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, ιδρύοντας τη λεγόμενη Ακαδημία της Εργασίας.

Οι φοιτητικές σπουδαστικές κινητοποιήσεις θα γίνονται πιο αποτελεσματικές, όσο το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα θα μπαίνει πιο ενεργά στη μάχη, θα βαθαίνει το περιεχόμενο του αγώνα, θα συμβάλλει με ταξικά κριτήρια στο σωστό προσανατολισμό του. Με την ανάπτυξη ενός τέτοιου αγώνα φοιτητές, σπουδαστές, εργάτες και υπάλληλοι μπορούν να αποτρέψουν την κατάθεση του αντιδραστικού νόμου - πλαισίου, να περιφρουρήσουν και να διευρύνουν αυτή την κατάκτηση. Να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις της αναγκαίας κοινής δράσης ενάντια στον ίδιο αντίπαλο, την αντιλαϊκή επιθετικότητα του κεφαλαίου και των κομμάτων του, όπως αυτή εκφράζεται στην Παιδεία, στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, σε κάθε πτυχή της ζωής της εργατικής τάξης και των παιδιών της.

Σ' αυτή την κατεύθυνση, το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα θα συνεχίσουν να πρωτοστατούν, αξιοποιώντας κάθε μέσο που μπορεί να φέρει ακόμα περισσότερους εργαζόμενους στον κοινό αγώνα με τους φοιτητές και σπουδαστές, να μαζικοποιήσει τις κινητοποιήσεις, να στριμώξει στον τοίχο την κυβέρνηση και τα κόμματα που στηρίζουν τις αντιδραστικές αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, και παράλληλα με την καθημερινή δράση τους, εντάσσεται και η πρωτοβουλία των ταξικών Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων και των παρατάξεων της ΔΑΣ και της ΤΑΔΗΣΥ στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ αντίστοιχα να απαιτήσουν την άμεση κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις δυο τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για τις δυνάμεις που σιωπούν. Απεργία τώρα!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ