Τετάρτη 19 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
H «στοχοποίηση» της ΛΔ Κορέας

H «στοχοποίηση» της ΛΔ της Κορέας από τους ιμπεριαλιστές είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση προπαγάνδας, για την εξυπηρέτηση των απώτερων στόχων τους, αναφορικά με την επιβολή της παγκόσμιας καπιταλιστικής κυριαρχίας, της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης. Ολα αυτά, για τα οποία κατηγορείται η χώρα αυτή και της ασκούνται πιέσεις από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τα όργανά τους, δεν είναι τίποτε άλλο παρά δικαιώματα που μπορεί να τα ασκήσει κάθε ελεύθερη χώρα, όπως το δικαίωμα άμυνας και το λαϊκό δικαίωμα για επιλογή του καθεστώτος που επιθυμεί.

Το θέμα που προκύπτει είναι εάν οι λαοί θα πέσουν στην παγίδα της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας ή θα σταθούν απέναντι σ' αυτήν. Ολη η ιμπεριαλιστική εκστρατεία κατά της ΛΔ της Κορέας είναι προσχηματική και, μάλιστα, περιέχει και πλήθος πλαστών στοιχείων. Η δοκιμή βαλλιστικών πυραύλων από τη ΛΔ της Κορέας αποτέλεσε μόνο την αφορμή για να βγάλουν οι ιμπεριαλιστές στην επιφάνεια τη μαύρη τους προπαγάνδα και να ξετυλίξουν τα σχέδιά τους για επιβολή της κυριαρχίας τους. Δεν ενοχλούνται μόνον από τη συγκεκριμένη χώρα, αλλά από όλες τις δυνάμεις σε διεθνές επίπεδο που δε συντονίζονται με τα «νεοταξικά» κελεύσματα, τους λαούς που δε σκύβουν το κεφάλι.

Τα σχέδιά τους άρχισαν εδώ και καιρό να διαμορφώνονται και πήραν συγκεκριμένη μορφή από τις αρχές της δεκαετίας του '90, αμέσως μετά τις ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες και τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης. Οι ανατροπές αυτές αποτέλεσαν το πρώτο μέρος αυτού του σχεδίου, που σήμερα ξεδιπλώνεται με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις απειλές κατά χωρών, όπως η ΛΔ της Κορέας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και αυτό που θεωρείται ως κορυφαίο γεγονός κατά των ΗΠΑ, η 11η Σεπτέμβρη 2001, αποτέλεσε μόνο το πρόσχημα και δεν ήταν η αιτία για την επιτάχυνση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Τόσο λοιπόν, η «τρομοκρατία», όσο και ο κίνδυνος από την «εξάπλωση των όπλων μαζικής καταστροφής», αλλά και οι κίνδυνοι από τα «αντιδημοκρατικά καθεστώτα» είχαν καταγραφεί ως οι «νέες απειλές» στο πλαίσιο του νέου δόγματος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Αξίζει, όμως, μια αναδρομή στην πολύ πρόσφατη παγκόσμια ιστορία, για να καταδείξει τις πραγματικές στοχεύσεις αυτών που μιλάνε για τη ΛΔ της Κορέας. Να θυμίσουμε τι κάνανε στη Γιουγκοσλαβία την οποία κατέστρεψαν και διέλυσαν για «ανθρωπιστικούς» λόγους, την εισβολή και κατοχή στο Αφγανιστάν με πρόσχημα το χτύπημα της «τρομοκρατίας», τον πόλεμο και την κατοχή του Ιράκ με πρόσχημα τα «όπλα μαζικής καταστροφής», που, υποτίθεται, κατείχε ο Σαντάμ, αλλά ποτέ δε βρέθηκαν.

Αλλά ποιοι είναι αυτοί που μιλάνε; Ολοι αυτοί, Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές και οι σύμμαχοί τους, είναι οι ίδιοι που σήμερα τάσσονται υπέρ του Ισραήλ στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού. Η υπεράσπιση, λοιπόν, του δικαιώματος άμυνας της ΛΔ της Κορέας απέναντι στις ιμπεριαλιστικές μεθοδεύσεις είναι υπόθεση και των άλλων λαών, είναι ζήτημα αντιιμπεριαλιστικής πάλης και αλληλεγγύης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ