Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ολοι στη ΔΕΘ με το ΠΑΜΕ

Σαν τους Κοκινσταδόρες της Αμερικής, η κυβέρνηση, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, αφού λεηλάτησε άγρια δυόμισι χρόνια τώρα τους, ήδη λεηλατημένους από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εργαζόμενους, θα αναγγείλει σήμερα από τη ΔΕΘ ότι προτίθεται να μοιράσει μερικές φτηνές χάντρες στους ιθαγενείς. Το άθλιο θέατρο των «παροχών» επαναλαμβάνεται και φέτος. Ο Κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του θα «δώσει» και φέτος ό,τι «έδωσε» και πέρυσι. Θα υποσχεθεί ό,τι υποσχόταν τα τελευταία χρόνια και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ενα πράγμα δε θα δώσει. Την υπόσχεση ότι θ' αλλάξει πολιτική. Οτι οι εργαζόμενοι θα πάψουν να νιώθουν στο πετσί τους την πολιτική που γεννά όλα τα δεινά τους.

Το αντίθετο. Ο πρωθυπουργός θα εμμείνει και θα εξάρει την ασκούμενη αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική. Θα κρύψει βέβαια τις επιδόσεις της κάτω από γενικούς δείκτες και αριθμούς. Και θα πει το γνωστό παραμύθι της «ανάπτυξης», των «αναδιαρθρώσεων» και των «μεταρρυθμίσεων». Αλλά δε θα μπορέσει να εξαφανίσει ούτε τη φτώχεια των συνταξιούχων, που έξι στους δέκα παίρνουν σύνταξη κάτω από 500 ευρώ. Ούτε την ανέχεια των 600.000 ανέργων, ούτε τη μιζέρια της εργατικής οικογένειας που έχουν βασικό μισθό τα 625 ευρώ. Δε θα μπορέσει να αποκρύψει την απόγνωση εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών που η ΚΑΠ τους εξοβελίζει από τα χωράφια τους, αλλά και την αγανάκτηση των μικρομεσαίων που οι «νόμοι της αγοράς» βάζουν λουκέτο στα μαγαζιά τους.

Και επειδή τίποτα από τα παραπάνω δε θέλει να αλλάξει η κυβέρνηση, οι εργάτες και οι εργάτριες, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι, οι αγρότες και οι μικρομεσαίοι, όλοι όσοι στενάζουν από την πολιτική της, θα είναι σήμερα στη ΔΕΘ. Οχι όμως για να ακούσουν τις «παροχές» που θα μοιράσει ο πρωθυπουργός. Ούτε για να αισθανθούν υπερήφανοι για τα «μεγάλα έργα» στην πόλη, για τα οποία μίλησε ήδη ο πρωθυπουργός και καμαρώνει η κυβέρνηση γιατί μ' αυτά τρίβουν τα χέρια τους οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι τσέπες των οποίων ξεχειλίζουν από τα κέρδη, λόγω αυτών των έργων και όχι μόνο. Θα είναι εκεί για να βροντοφωνάξουν την καταδίκη τους στην πολιτική του κεφαλαίου που ασκεί η ΝΔ. Θα είναι εκεί για να απορρίψουν και τη δημαγωγία του ΠΑΣΟΚ.

Θα είναι εκεί, για να προβάλουν τα δικά τους αιτήματα. Αυτά που έχουν ανάγκη, αυτά που δικαιούνται. Γι' αυτό θα είναι κάτω από τα λάβαρα του ΠΑΜΕ, μαζί με την ΠΑΣΥ και τη ΣΕΑ των ΕΒΕ. Γιατί οι διεκδικήσεις του ΠΑΜΕ είναι διεκδικήσεις που απαντούν στις ανάγκες τους. Είναι διεκδικήσεις ώριμες και ρεαλιστικές. Είναι ταυτόχρονα αιτήματα που δεν υπακούουν στα κελεύσματα της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας, δεν μπαίνουν στις μυλόπετρες της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Θα είναι εκεί για να απαιτήσουν το δικαίωμα στη σταθερή δουλιά, τα 1.300 ευρώ κατώτερο μισθό, την πραγματική προστασία των ανέργων, τα 1.050 ευρώ κατώτερη σύνταξη. Οι εργάτες και οι εργάτριες, οι αγρότες και οι μικρομεσαίοι θα είναι στη Θεσσαλονίκη με τις ταξικές δυνάμεις, για να συγκρουστούν και όχι να διαβουλευτούν. Να διεκδικήσουν και όχι να ζητήσουν ελεημοσύνη. Και θα είναι πολλοί.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ