Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Λαϊκή δράση κατά της «κουμπαριάς»

Η συζήτηση που πυροδοτήθηκε μετά την αποκάλυψη της απόπειρας εκβιασμού γνωστής γαλακτοβιομηχανίας περιορίζεται στον «αφρό», στο βαθμό που δε διεισδύει στις βαθύτερες αιτίες και που πολύ περισσότερο αρνείται να δεχτεί πως η διαφθορά, η εξαγορά, ο εκμαυλισμός συνειδήσεων είναι ενδημικά φαινόμενα του καπιταλισμού, αποδεικνύεται εξαιρετικά βολική για το ίδιο το σύστημα, το πολιτικό του προσωπικό και τους πάσης φύσεως απολογητές του.

Εξαιρετικά βολική για τη ΝΔ. Ακούγεται παράδοξο, αλλά δεν είναι. Το κυβερνών κόμμα βάλλεται από τους τηλεαστέρες της δημοσιογραφίας για τις κουμπαριές των στελεχών του και την αδυναμία του να πατάξει τη διαφθορά. Προτιμότερο για το ίδιο από το να βάλλεται από τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού για την αντιλαϊκή του πολιτική. Εξαιρετικά βολική και για το ΠΑΣΟΚ. Προτιμότερο να ζητάει λογαριασμό από τη ΝΔ και να απολογείται για σκιές της δικής του διακυβέρνησης, από το να του ζητήσει λογαριασμό ο ελληνικός λαός για τα όσα αντιλαϊκά έπραξε.

Κάπως έτσι πορευόμαστε την τελική ευθεία προς τις δημοτικές - νομαρχιακές εκλογές. Με εξοβελισμένα από την ατζέντα της δημόσιας συζήτησης, που όλως τυχαίως καθορίζεται κι αυτή από μεγαλοκεφαλαιούχους ιδιοκτήτες των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, τα μεγάλα προβλήματα που βιώνει καθημερινά η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Τα προβλήματα εκείνα που πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου στις επικείμενες τοπικές εκλογές και να πρυτανεύσουν την ώρα της κάλπης στη συνείδηση κάθε εργάτη, αγρότη, αυτοαπασχολούμενου, κάθε γυναίκας, νέου, συνταξιούχου.

Καθένας απ' όλους αυτούς ας καταλάβει πως την ώρα που καθηλώνεται μπροστά στον τηλεοπτικό δέκτη για το σίριαλ «σκανδαλολογία», την ίδια αυτή ώρα κάποιοι εργάζονται πυρετωδώς για νέες ανατροπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά του δικαιώματα, για να υψωθούν νέοι μεγαλύτεροι φραγμοί που θα κρατήσουν μακριά τα παιδιά του από τη μόρφωση, για να γίνει η υγεία και η πρόνοια ένα πανάκριβο εμπόρευμα απλησίαστο για το ισχνό λαϊκό πορτοφόλι, για να απολαμβάνουν όλα τα καρτέλ σκανδαλώδη εύνοια και προνόμια. Ας καταλάβει ο καθένας και όλοι μαζί πως το μεγαλύτερο όλων των σκανδάλων είναι ακριβώς αυτό το σύστημα που υπηρετεί αυτή η πολιτική κι όσο αυτά δεν ανατρέπονται από τη δική του οργανωμένη δράση, όσο δε σπάει αυτή η οικονομικοπολιτική «κουμπαριά», πάντα θα υπάρχουν κουμπάροι επιρρεπείς στο «μέλι» που άφθονο ρέει πλάι τους κατευθυνόμενο από το λαό στις τσέπες λίγων κηφήνων.

Αυτή είναι η αλήθεια κι αυτή την αλήθεια θέλουν να κρύψουν από το λαό. Απ' αυτόν που έχει τη δύναμη να τους στείλει όλους στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ανατρέποντας το συσχετισμό δυνάμεων προς όφελός του. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δίνουν την ευκαιρία μιας πρώτης ανατροπής σ' αυτό το επίπεδο. Μπορούν να στείλουν μήνυμα στο βαθμό που αναδείξουν κυρίαρχα τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια συνεργασίας. Το νοσηρό αποπνικτικό κλίμα της σκανδαλολογίας ο λαός μπορεί να το ανατρέψει σε κλίμα αγωνιστικής ανάτασης, ελπίδας και αισιοδοξίας, αλλάζοντας ρότα, κοινωνική και πολιτική συμπεριφορά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ