Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Να στείλουμε το μήνυμα

Ακόμα και οι φράσεις τους δεν έχουν αλλάξει καθόλου. Για «όμορφες πόλεις» μιλούσαν το 1998 και το 2002, «όμορφες γειτονιές» τάζουν το 2006. Σχέδια για πόλεις με «ανθρώπινο πρόσωπο» παρουσίαζαν τότε, «πόλη της ζωής μας» λένε τώρα. Τα «χαμόγελα» στις πλατείες και στους δρόμους και τα «οράματα» που υπόσχονται οι υποψήφιοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι κάθε φορά το ίδιο ψεύτικα. Ολα αυτά τα χρόνια πλειοψηφούν στους δήμους και στις νομαρχίες, ενώ εναλλάσσονται στις κυβερνήσεις. Γιατί δεν έκαναν όμορφες πόλεις και χαρούμενους τους εργαζόμενους και πώς και γιατί θα το κάνουν τώρα;

Προκαλούν λοιπόν. Πώς αλήθεια μπορούν να υπάρξουν «όμορφες πόλεις» όταν κυριαρχεί η φτώχεια, η ανεργία, οι εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, η εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, η πολιτιστική παρακμή; Δεν μπορεί να καλλωπιστεί η ασχήμια της εκμετάλλευσης με σιντριβάνια και πλατείες. Οσο και αν βάλουν περιτύλιγμα στο κέρδος του κεφαλαίου, η εικόνα του δεν αλλάζει. Δεν μπορεί να κρύψει τις δολοφονίες των «εργατικών ατυχημάτων» από τις εγκληματικές συνθήκες δουλιάς για τις οποίες ούτε φραστική καταγγελία δεν κάνουν στους χώρους δουλιάς που είναι στους δήμους που διοικούν. Δεν μπορεί να κρύψει όσους θαλασσοπνίγηκαν για να πολλαπλασιάσουν το στόλο τους οι «εκλεκτοί» της «δημοκρατίας» τους. Δεν καλύπτονται με φιέστες και ανιαρά χαμόγελα οι ταξικές πολιτικές με τα χαράτσια που επιβάλλουν για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους βαριά φορολογούμενους εργαζόμενους. Είναι ώρα να «ανταμειφθούν» όπως τους αξίζει. Να στείλει ο λαός ένα δυνατό μήνυμα αντίστασης που θα ακουστεί απ' άκρη σ' άκρη της χώρας. Να βγάλει η κάλπη μια λαϊκή απάντηση και να τρίβουν τα μάτια τους όλοι οι θιασώτες του «ανταγωνισμού» και της «επιχειρηματικότητας», με λίγα λόγια οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου.

Τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών είναι το «όπλο» που 'χουν τα λαϊκά στρώματα για να δείξουν ότι δεν ανέχονται άλλο την πολιτική των κομμάτων της πλουτοκρατίας και στην Αυτοδιοίκηση. Αλλά και αυτών που ΣΥΝπορεύονται μαζί τους στο θεσμό. Είναι ώρα να διεκδικήσουμε τις δικές μας όμορφες πόλεις και να μην πέσουμε στην παγίδα του αποπροσανατολισμού τους.

Με πολλές αγωνιστικές ψήφους στην κάλπη θα κάνουμε ένα πρώτο βήμα για να σταματήσουμε την επίθεση. Θα στήσουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική τους για να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις για διεκδικήσεις που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας. Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε συμφέρον να τους καταψηφίσουν και να δώσουν δύναμη στα δικά τους συμφέροντα, ψηφίζοντας τους δικούς τους συνδυασμούς. Αυτούς που θα οργανώσουν την αντίσταση στην αντιλαϊκή δράση της Αυτοδιοίκησης. Που θα δρουν υπέρ του λαϊκού κινήματος για όλες τις πτυχές της ζωής των ανθρώπων της δουλιάς και των οικογενειών τους και στους χώρους δουλιάς και στη γειτονιά. Που θα βάζουν φρένο μαζί με τους εργαζόμενους σε κάθε εργοδοτική ασυδοσία. Ομορφες πόλεις μετά τις εκλογές θα είναι αυτές που θα 'χουν στείλει μήνυμα αντίστασης διεκδικώντας τα αυτονόητα που τους αφαιρούν, μέρα με τη μέρα, η άρχουσα τάξη και οι εκπρόσωποί της. Ας στείλουμε το μήνυμα τώρα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ