Τρίτη 10 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ολοι στους δρόμους για την Παιδεία

Ενα αποφασιστικό και κρίσιμο βήμα για την εξέλιξη και την αποτελεσματικότητα του αγώνα για μια Παιδεία στην υπηρεσία του λαού, σηματοδοτούν οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Καθώς οι δάσκαλοι διανύουν ήδη την τέταρτη βδομάδα της απεργίας τους, οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, μέσα από τα τοπικά Συντονιστικά και με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων στα σχολεία τους, αποφασίζουν καταλήψεις. Διεκδικούν Παιδεία που «θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει» και σχολείο που «θα εξοπλίζει αντί να κοιμίζει». Την ίδια ώρα, τα ταξικά συνδικάτα αποφασίζουν 24ωρη απεργία για την Τετάρτη, 11 Οκτώβρη, μέρα πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα η εργατική τάξη να κάνει δική της υπόθεση τον αγώνα για την Παιδεία. Φοιτητές και σπουδαστές προετοιμάζουν ήδη την πολύμορφη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και σ' αυτές που προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα.

Τούτη την ώρα, είναι επιτακτική η ανάγκη ο καθένας να κάνει το βήμα. Να πάρει τη δική του θέση στον κοινό αγώνα ενάντια στο σχολείο της αγοράς, για μια Παιδεία που θα υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες του λαού, των ίδιων των εκπαιδευτικών. Κάθε γονιός έχει χρέος να συμπαρασταθεί με όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα των μαθητών, να αγκαλιάσει τα δίκαια αιτήματα που προβάλλει το Συντονιστικό των Σχολείων και αφορούν στην ουσία της παρεχόμενης εκπαίδευσης, αποκαλύπτουν τις συνέπειες και τους πραγματικούς υπεύθυνους για το αλυσόδεμα της Παιδείας στα συμφέροντα των επιχειρήσεων.

Κανένας εργάτης και υπάλληλος δε δικαιολογείται να λείπει την Τετάρτη από τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια για την Παιδεία. Κανείς εργαζόμενος δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που αφορά στο παρόν και το μέλλον των παιδιών του, αλλά και στο δικό του, με δεδομένο ότι τα λαϊκά νοικοκυριά είναι αυτά που δέχονται πρώτα και κύρια τις συνέπειες από την εμπορευματοποίηση και τους εντεινόμενους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση. Ο αγώνας για την Παιδεία είναι αγώνας άρρηκτα δεμένος με τη μάχη για τη βελτίωση των όρων ζωής και δουλιάς της εργατικής τάξης. Είναι πρώτα και κύρια αγώνας των ανθρώπων του καθημερινού μόχθου. Και η μαζική συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις με αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες και πραγματικές τους ανάγκες μπορεί να γείρει την πλάστιγγα προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων.

Σ' αυτή τη μάχη, οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν, δίνουν και θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Στους τόπους δουλιάς, στα σχολεία, στη γειτονιά. Για να πλατύνει το μέτωπο της Παιδείας, να βαθύνουν τα ταξικά χαρακτηριστικά του, να αποκαλυφθούν οι πολιτικοί υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση στην εκπαίδευση, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, οι πολιτικές της ΕΕ. Και να πληρώσουν σε όλα τα μέτωπα. Να αποδυναμωθούν σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο, αλλά να τιμωρηθούν και να υποστούν σημαντικό πλήγμα και στις επερχόμενες τοπικές εκλογές. Θα είναι μεγάλη συνεισφορά στον αγώνα για μια λαϊκή Παιδεία, παρακαταθήκη συνολικά για τις ταξικές μάχες που έρχονται.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ