Σάββατο 21 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Τώρα ξέρουμε!

Τώρα ξέρουμε. Ξέρουμε πώς μεταφράζεται από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ η ψήφος των εργαζομένων στις τοπικές εκλογές.

Το μάθαμε το βράδυ της περασμένης Κυριακής, όταν ο πρωθυπουργός ερμήνευσε το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου ως ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και την πολιτική της. Το μάθαμε, όταν ο Γ. Παπανδρέου διαπίστωσε ότι έχουμε «αλλαγή σκηνικού», δηλαδή ότι πήρε εντολή για την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

Ομως και οι δύο, μέχρι το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, ισχυρίζονταν ότι τα κριτήρια της ψήφου είναι τοπικά - αυτοδιοικητικά και οι επιλογές μεταξύ προσώπων, περισσότερο ή λιγότερο, ικανών να ανοίξουν τις «πόρτες» της κυβερνητικής εξουσίας για τη λύση των τοπικών, ή των ατομικών προβλημάτων.

Ετσι, ξέρουμε τι θα γίνει την «επόμενη μέρα», αν βγουν ενισχυμένα από αυτήν την εκλογική αναμέτρηση τα δύο κόμματα του δικομματικού συνεταιρισμού.

Στον αυριανό, δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών (όπου υπάρχει τέτοιος), δε χωρούν αυταπάτες για το πώς θα μεταφράσουν το αποτέλεσμα κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ. Για τους εργαζόμενους πρέπει να είναι πλέον καθαρό ότι ψήφος στους υποψήφιους που υποστηρίζονται από τους δύο συνεταίρους του δικομματισμού σημαίνει: Ενταση της επίθεσης κατά των εκπαιδευτικών, προσπάθεια επιβολής απαγορεύσεων για τις διαδηλώσεις και το συνδικαλισμό, ταχύτερη προώθηση της ιδιωτικοποίησης στην Παιδεία και την Υγεία, επιβολή λιτότητας χωρίς ημερομηνία λήξης, επίσπευση των ανατροπών στο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης και τις εργασιακές σχέσεις, χωρίς ενδοιασμούς ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Τι σημασία έχει αν όλα αυτά γίνουν με τη γαλάζια, ή την πράσινη εκδοχή, όπως τις γνωρίσαμε και τις δύο επί 32 χρόνια.

Ολοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στον πρώτο γύρο, αυτήν την Κυριακή έχουν μια μεγάλη ευκαιρία. Να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική, με την καταψήφιση των υποψηφίων που υποστηρίζονται από τη Νέα Δημοκρατία. Να καταδικάσουν κάθε προσπάθεια επαναφοράς της ίδιας πολιτικής απ' το «παράθυρο», με την καταψήφιση των υποστηριζόμενων από το ΠΑΣΟΚ. Να καταδικάσουν κάθε λαθροχειρία που επιχειρεί να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια σε μια εκτόνωση «εντός των τειχών», με την καταψήφιση των υποστηριζόμενων από το ΣΥΝ.

Αυτή η μοναδική ευκαιρία μπορεί να μετουσιωθεί σε δύναμη αντίστασης και προοπτικής για τα λαϊκά συμφέροντα, με την υπερψήφιση των συνδυασμών, που υποστηρίζονται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, όπου συμμετέχουν στο δεύτερο γύρο. Με λευκό και άκυρο στις υπόλοιπες περιπτώσεις. Και πρέπει να εκφραστεί κατηγορηματικά και αποφασιστικά. Είναι χρέος για τους ανθρώπους του μόχθου να πάνε στην κάλπη και αυτή την Κυριακή για να καταδικάσουν συνειδητά την αντιλαϊκή πολιτική. Χρέος για τους ίδιους και για το μέλλον των παιδιών τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ