Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Σήμερα στην απεργία

Καθώς ακόμα δεν ψηφίστηκε ο νέος αντεργατικός προϋπολογισμός, η κυβέρνηση προχωρά στο ολοκληρωτικό ξεπούλημα του ΟΤΕ, ενώ αύριο Πέμπτη οι κοινωνικοί εταίροι θα συζητήσουν τρόπους παραπέρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων σε βάρος των ανέργων, συζητώντας το σχέδιο νόμου για το Ειδικό Ταμείο Αλληλεγγύης. Η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης για τους μισθούς και τις συντάξεις, που δε θα ξεπερνά ούτε τον επίσημο πληθωρισμό, αλλά και η Εθνική Γενική Συλλογική σύμβαση Εργασίας που έχει υπογράψει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και με την οποία τα μεροκάματα δε θα πάρουν ούτε ένα λεπτό αύξηση από την 1η Γενάρη, όλα τούτα, μαρτυρούν πως η κατάσταση των εργαζόμενων θα γίνει ακόμα χειρότερη το νέο έτος. Επιβεβαιώνουν επίσης, ότι η επίθεση σε βάρος των λαϊκών και εργατικών δικαιωμάτων θα οξυνθεί ακόμα περισσότερο. Ολα δείχνουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, με την ανοχή και πολλές φορές με την απροκάλυπτη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, όσο πλησιάζει προς το τέλος της κυβερνητικής της θητείας θα περάσει σε ολοκληρωτική επίθεση κατά των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Απ' αυτή την άποψη η σημερινή πανεργατική πανελλαδική απεργία αποκτά με τη σειρά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Είναι μια μάχη όχι μόνο για το σήμερα, αλλά και για το αύριο της εργατικής τάξης. Γι' αυτά που υπερασπίζει και αυτά που διεκδικεί. Από τη δύναμη της απεργίας, από τον όγκο των απεργιακών συγκεντρώσεων κρίνονται πολλά. Γιατί όσοι περισσότεροι εργάτες δεν περάσουν τις πύλες των εργοστασίων, όσο πιο μαζική και αποφασιστική γίνει η παρουσία τους στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, τόσο πιο καθαρό θα είναι το μήνυμα της αντίστασης. Και αυτό το μήνυμα θα εκτιμηθεί σε όλα τα επιτελεία. Της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών κύκλων, των κομμάτων και του ΣΕΒ.

Γι' αυτό οι ταξικές δυνάμεις κατεβαίνουν σήμερα στην πανεργατική απεργία, έχοντας ξεκάθαρο τι διακυβεύεται. Είναι μια μάχη εφ' όλης της ύλης. Είναι μια αναμέτρηση από την οποία δεν μπορεί να λείπει κανείς, κανείς δεν μπορεί να παραμείνει στην άκρη. Οταν θα διαβάζονται αυτές οι γραμμές χιλιάδες στελέχη του ΠΑΜΕ, μαζί με άλλους εργαζόμενους, σε όλη την Ελλάδα, θα δίνουν τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας μπροστά στις πύλες των εργοστασίων. Για να αντιμετωπιστεί σήμερα η εργοδοτική τρομοκρατία, για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις κλιμάκωσης της πάλης αύριο.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο είναι στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα. Με το πλαίσιο διεκδικήσεων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας, οι δυνάμεις του δίνουν τη μάχη της απεργίας έχοντας εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη. Μαζί με τους εργάτες μπορούμε σήμερα να βάλουμε φρένο στην αντεργατική λαίλαπα. Μαζί με την εργαζόμενη νεολαία, τους ανέργους, τους συμβασιούχους, τους υποαπασχολούμενους, τις εργάτριες και τους εργάτες, να στραπατσάρουμε τα σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου και των κομμάτων του. Να εμποδίσουμε την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και της Υγείας, τη διάλυση της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης. Να βαθύνουμε την ταξική πάλη, ενισχύοντας το μέτωπο του αγώνα ενάντια στη στρατηγική του κεφαλαίου και την πολιτική των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να συναντήσουμε τη νέα χρονιά με ακόμα περισσότερα και πιο ισχυρά τα ταξικά συνδικάτα δίνοντας νέα πνοή στην πάλη και τους αγώνες ολόκληρης της εργατικής τάξης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ