Τετάρτη 2 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αφετηρία νέων αγώνων

«

Ο πλούτος ανήκει στον κόσμο της δουλιάς». Με την πεποίθηση αυτή, με την αλήθεια του δίκιου τους και την πίστη στον αγώνα τους, χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, νέοι, συνταξιούχοι και μετανάστες σε όλη τη χώρα πλημμύρισαν χτες τις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Στις πιο μαχητικές και μαζικές πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών, οι ταξικές δυνάμεις έβαλαν τη σφραγίδα τους και σε αυτόν το γιορτασμό.

Η μαζική παρουσία στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ είναι μια επιπλέον απόδειξη του διαρκώς ανερχόμενου κύρους του Μετώπου στη συνείδηση των πρωτοπόρων εργατών. Είναι απόδειξη της αποδοχής και της εμπιστοσύνης που χαίρει σε πλατύτερα τμήματα εργαζομένων και ταυτόχρονα είναι αποτέλεσμα της μεγάλης και ασίγαστης δραστηριότητας των ταξικών δυνάμεων όλο το προηγούμενο διάστημα στους χώρους δουλιάς, σε επιχειρήσεις και εργοστάσια.

Χτες απ' άκρη σ' άκρη της χώρας οι εργάτες απήργησαν μαζικά και διαδήλωσαν με το ΠΑΜΕ. Διαδήλωσαν και δήλωσαν ότι ακολουθούν σταθερά το δρόμο της ταξικής πάλης. Τον δρόμο της σύγκρουσης με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, της αντιπαράθεσης και της αμφισβήτησης στην πολιτική του κοινωνικού εταιρισμού και της ταξικής συνεργασίας που πρεσβεύουν οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Γιατί έξω από τη γραμμή της ταξικής αναμέτρησης δεν υπάρχει ελπίδα ούτε προοπτική για τους εργάτες. Γιατί ό,τι σήμερα κρατάνε οι εργάτες στα χέρια τους, για ό,τι αξίζει να υπερηφανεύονται σαν τάξη, αυτό το οφείλουν στους αγώνες τους. Είναι καρπός σκληρών ταξικών αναμετρήσεων και συγκρούσεων. Τίποτα δεν τους χαρίστηκε. Για όλα πλήρωσαν με αγώνες και θυσίες.

Μπροστά στη νέα επέλαση που ετοιμάζουν η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΕΒ και η Ευρωπαϊκή Ενωση, τα διδάγματα αυτά γίνονται ακόμα πιο επίκαιρα. Στις νέες αντεργατικές καταιγίδες που έρχονται, οι εργαζόμενοι χρειάζεται να είναι ακόμα πιο εξοπλισμένοι και σταθεροί. Να τελειώσουν μια για πάντα με τις αυταπάτες της διαχείρισης. Να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα της «εναλλαγής» του δικομματισμού και του ευρωμονόδρομου. Η αποδυνάμωση αυτών των φορέων είναι όρος για την παραπέρα ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των αγώνων των εργαζομένων. Οσο πιο αδύνατα είναι τα κόμματα της πλουτοκρατίας τόσο πιο ισχυρή θα γίνεται η φωνή της εργατικής τάξης, τόσο πιο αποτελεσματικοί θα είναι οι αγώνες της.

Ο χτεσινός ταξικός γιορτασμός είναι ταυτόχρονα και μια νέα αφετηρία. Αφετηρία νέων αγώνων που θα απαιτούν την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στο ύψος των αναγκών της λαϊκής εργατικής οικογένειας. Αγώνων για την υπεράσπιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, ενάντια στην αρπαγή των αποθεματικών των ταμείων μέσα από τον τζόγο του Χρηματιστηρίου και των τραπεζικών δόλιων παραπροϊόντων. Με τη δύναμη από τον πρωτομαγιάτικο γιορτασμό, με τις θέσεις και τη γραμμή του ΠΑΜΕ, οι εργαζόμενοι πορεύονται και στη νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 15 Μάη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ