Δευτέρα 20 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Τιμωρήστε τους!

Ενα νέο έγκλημα βρίσκεται επί θύραις. Για την ακρίβεια, μια νέα, ακόμα πιο φρικτή πράξη του εγκλήματος κατά της Γιουγκοσλαβίας ξεκίνησε. Και ξεκίνησε, πάλι, από την Ελλάδα.

Από το πρωί της Κυριακής, το έδαφος της χώρας μας έχει και πάλι παραχωρηθεί στους δολοφόνους του ΝΑΤΟ, οι οποίοι αποβιβάζονται στο Λιτόχωρο και, μέσω του λιμένα της Θεσσαλονίκης, οδεύουν για το Κοσσυφοπέδιο.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βάφει, για μια ακόμα φορά, απροκάλυπτα, τα χέρια της στο αίμα των λαών της Βαλκανικής.

***

Ηκυβέρνηση του κ. Σημίτη ψεύδεται. Εφτασε στο σημείο να δηλώσει προχτές, μέσω του Δ. Ρέππα, ότι παραχώρησε το ελληνικό έδαφος για να περάσουν οι πεζοναύτες, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη - άκουσον άκουσον - της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης! Ούτε 24 ώρες από την κυβερνητική αθλιότητα, ο Γιουγκοσλάβος πρέσβης εδώ στην Αθήνα αποκάλυψε τη μέγιστη διπλωματική αγυρτεία. Μιλώντας στην τηλεόραση του «902», τόνισε ότι, όχι μόνο δε συμφωνεί η Γιουγκοσλαβία με τη στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο, όχι μόνο χαρακτήρισε ωμή επέμβαση κατά της ανεξαρτησίας της χώρας του τα νέα ΝΑΤΟικά παιχνίδια στην περιοχή, αλλά δημοσιοποίησε και το διάβημα διαμαρτυρίας της Γιουγκοσλαβίας προς τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ - μεταξύ αυτών και της ελληνικής κυβέρνησης - όπου τονίζεται η αντίθεση της Γιουγκοσλαβίας στη ΝΑΤΟική έφοδο, που, με τη μορφή «άσκησης», βρίσκεται, ήδη, σε εξέλιξη.

Ωστόσο, η κυβέρνηση, για να δικαιολογήσει το ραγιαδισμό της, έφτασε στο έσχατο όριο. Εφτασε στο σημείο να ψεύδεται, κατά παράβαση κάθε έννοιας, όχι μόνο διπλωματικής πρακτικής, αλλά και κοινής λογικής, λέγοντας ότι η Γιουγκοσλαβία συμφωνεί (!) με τη διέλευση των εναντίον της δολοφόνων (!) από το ελληνικό έδαφος...

***

Λίγες ώρες προτού η αμερικανική μπότα πατήσει ξανά το έδαφος της Ελλάδας, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλος δήλωνε με απίστευτο θράσος ότι η Ελλάδα συνιστά παράγοντα σταθερότητας στα Βαλκάνια!

Λίγες ώρες πριν οι Ράμπο ξεκινήσουν από την Ελλάδα για να σφαγιάσουν το γιουγκοσλαβικό λαό, ο υπουργός Εξωτερικών, Γ. Παπανδρέου, είχε το απίστευτο θράσος να δώσει συνέντευξη, για να εκφράσει την «ανησυχία» του, λέει, σχετικά με τις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο...

Λίγες μόλις μέρες πριν, κυβερνητικοί παράγοντες, αν δε χειροκροτούσαν, στην καλύτερη περίπτωση, έκαναν ότι δεν άκουσαν τον Μπερνς, όταν δήλωσε πως η χώρα του είναι κατά των «ριζικών αλλαγών συνόρων» στα Βαλκάνια. Για τις «ήπιες» (!) αλλαγές συνόρων, όμως, οι ΗΠΑ δεν έχουν σοβαρές αντιρρήσεις...

***

Ηκυβέρνηση του κ. Σημίτη εγκληματεί. Ο πρωθυπουργός πηγαίνει σε προεκλογικές συγκεντρώσεις και παρουσιάζει τον υπουργό Αμυνας, λέγοντας: «Ιδού ο πρώτος Ελληνας υπουργός, που διοικεί στρατεύματα εκτός Ελλάδας, στο Κοσσυφοπέδιο, στην Αλβανία, στη Βοσνία» (Κ. Σημίτης, περιοδεία στην Ημαθία, Φλεβάρης 2000)!

Η κυβέρνηση εγκληματεί. Για τα συμφέροντα μιας χούφτας πλουτοκρατών, μετατρέπει την Ελλάδα σε θύμα και θύτη του ιμπεριαλισμού, μετατρέπει τη χώρα σε ύαινα και, ταυτόχρονα, σε σφαχτάρι του πλιάτσικου που συντελείται στα Βαλκάνια.

Την ίδια ώρα, η ΝΔ τής προσφέρει χείρα βοηθείας, ενώ τα κόμματα, που κόπτονται, δήθεν, περί της Αριστεράς, περιορίζονται σε κάποιες φραστικές και μόνο τοποθετήσεις. Κάνουν ...εκλογές, βλέπετε. Δεν έχουν ...χρόνο να ασχοληθούν με τους δολοφόνους, που με πλήρη στρατιωτική εξάρτυση αποβιβάζονται σε Λιτόχωρο και Θεσσαλονίκη...

Ο ελληνικός λαός οφείλει να τους τιμωρήσει. Ολους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ