Σάββατο 19 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
«Πακέτα» εμπαιγμού και ψηφοθηρίας

Δε θα μπορούσε να αποφύγει το δικό της προεκλογικό «πακέτο παροχών» η κυβέρνηση της ΝΔ, γιατί στις εκλογές δεν ψηφίζουν μόνο βιομήχανοι, τραπεζίτες και εφοπλιστές, οι οποίοι είναι πράγματι παντοτινά «ευγνώμονες» στους γαλαζοπράσινους διαχειριστές. Το «πακέτο Καραμανλή» αλλάζει μόνο ως προς το χρώμα με το περιβόητο «πακέτο Σημίτη», αλλά και τα δύο ξεχειλίζουν από εμπαιγμό και «φτηνή» ψηφοθηρία.

Τα γαλαζοπράσινα «πακέτα παροχών» αποσκοπούν όχι μόνο στην εξαγορά ψήφων από «στοχευμένες» κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται στα όρια και ακόμα παρακάτω από την ανέχεια και την εξαθλίωση, αλλά επιχειρούν να εξωραΐσουν τη βαρβαρότητα της εφαρμοζόμενης πολιτικής στα μάτια ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων με μάσκες «κοινωνικής ευαισθησίας». Στην πραγματικότητα, επιδιώκουν με ψίχουλα, που μάλιστα μοιράζονται «σταδιακά», να «πουλήσουν», με την απαραίτητη επικοινωνιακή υποστήριξη, φιλολαϊκό προσωπείο ώστε να υφαρπάσουν ξανά τη λαϊκή ανοχή και ψήφο. Δεν περνά απαρατήρητο ότι κάθε φορά το πακέτο παροχών είναι ολοένα και πιο ισχνό και τρισάθλιο και αφορά ολοένα και λιγότερους εξαθλιωμένους. Το πακέτο, για παράδειγμα, που παρουσίασε προχτές από την κρατική τηλεόραση ο Γ. Αλογοσκούφης εξαντλείται στην επέκταση του πολυτεκνικού επιδόματος στις οικογένειες με τρία παιδιά, δηλαδή 39,95 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί, χορήγηση «επιδόματος φτώχειας»(!) ύψους 1.000 ευρώ το χρόνο σε μονογονεϊκές οικογένειες και ανέργους με ετήσια εισοδήματα έως 5.000 ευρώ(!), ενσωμάτωση του ΕΚΑΣ στα ελάχιστα ποσά συντάξεων πείνας... Η κυβερνητική προπαγάνδα προβάλλει τα 1.000 ευρώ που θα δοθούν σε κάθε φτωχό, τα οποία προκύπτουν από τη διαίρεση των 2 δισ. ευρώ του υπό ίδρυση «Ταμείου κατά της φτώχειας» με τα 2 εκατομμύρια των ανθρώπων που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας!

Είναι φανερό ότι το πακέτο παροχών αφενός δεν αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, που είναι καταδικασμένοι σε αιώνια λιτότητα, σε συνεχείς αυξήσεις έμμεσων φόρων, στη νόμιμη τοκογλυφία των τραπεζών, σε περικοπές κοινωνικών δαπανών, σε πανάκριβες υπηρεσίες Παιδείας, Υγείας, κ.ο.κ., αφετέρου προβάλλεται για τον εγκλωβισμό λαϊκών στρωμάτων στη λογική της αντιλαϊκής διαχείρισης. Αλλωστε, για να δίνουν ολοένα και περισσότερα στο μεγάλο κεφάλαιο, είναι υποχρεωμένοι να κάνουν και πολιτική διαχείρισης με μικροπαροχές στους πιο εξαθλιωμένους. Για τους υπόλοιπους, ως γνωστόν, «δεν αντέχει η οικονομία» και δεν «απελευθερώνονται πόροι», όπως υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός μετά την «έξοδο» της ελληνικής οικονομίας από την επιτήρηση των Βρυξελλών. Αντίθετα, αυτοί θα πληρώσουν και μάλιστα πανάκριβα το «νέο στόχο» της οικονομικής πολιτικής, δηλαδή τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς έως το 2010, αλλά και τη συνέχιση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, με πρώτη τις ανατροπές στο Ασφαλιστικό.

Από μόνα τους τα πακέτα παροχών είναι ισχυρός λόγος μαυρίσματος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, γιατί προσβάλλουν βάναυσα τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια των λαϊκών στρωμάτων. Φτάνει πια με την κοροϊδία! Είναι καιρός πια να πάρουν πίσω αυτό που τους αξίζει: Ενα ηχηρό χαστούκι μέσα από τις κάλπες, που θα τους κόψει κάθε διάθεση να επαναλάβουν τον εμπαιγμό των «πακέτων» στο μέλλον. Κυρίως όμως να αντιληφθούν ότι οι εργαζόμενοι τα θέλουν όλα γιατί σε αυτούς ανήκουν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ