Παρασκευή 31 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Η μόνη σίγουρη ψήφος

Οσο πλησιάζει η μέρα της κάλπης, τόσο τα εκβιαστικά διλήμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δυναμώνουν, για το ποιο από τα δυο κόμματα της πλουτοκρατίας θα καταφέρει να υφαρπάξει τη λαϊκή ψήφο, προκειμένου να καταλάβει τους κυβερνητικούς θώκους. Μ' αυτήν την τακτική, διεκδικούν τη λαϊκή εντολή για να συνεχίσουν το ίδιο καταστροφικό για τα λαϊκά δικαιώματα έργο. Οι ακατάσχετες, ανέξοδες υποσχέσεις για «κοινωνικές παροχές» είναι το δόλωμα για να τσιμπούν ψήφους, προκειμένου να επιβάλουν στο λαό την κυριαρχία τής, σε βάρος του, αντιδραστικής πολιτικής, προκειμένου να δυναμώνει η εξουσία της πλουτοκρατίας και να ικανοποιούνται τα συμφέροντά της.

Το όραμα της πλουτοκρατίας είναι μια Ελλάδα σφιχταγκαλιασμένη με το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, δραστήρια στην εξάπλωση της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων, επιθετική και πολεμοκάπηλη. Μια Ελλάδα, που, μέσω της διαπλοκής της με το διεθνικό κεφάλαιο, επιδιώκει την αύξηση του πλούτου των επιχειρηματιών και της φτώχειας του λαού. Αυτή είναι η Ελλάδα της ολιγαρχίας, που ο κοσμοπολιτισμός της επιβάλλεται με εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, στο όνομα του «εθνικού συμφέροντος»!.. Που δε διστάζει να συμμετέχει ακόμη και σε πόλεμο (Γιουγκοσλαβία) και σε κατοχή εδαφών, (Κοσσυφοπέδιο), προκειμένου να αυξάνουν τα κέρδη της άρχουσας τάξης. Αυτή είναι η Ελλάδα των επιχειρηματιών, που κάνει θεό της την απελευθέρωση της δράσης του κεφαλαίου, ενάντια στην εργατική τάξη και τα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα.

Ηεργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα δε συμβιβάζονται μ' αυτά τα οράματα, δεν υποτάσσονται σ' αυτά. Εχουν κάθε δικαίωμα να ελπίζουν στην ευόδωση των δικών τους πόθων και ελπίδων για την πραγματοποίηση των δικών τους οραμάτων. Για τη δημιουργία προϋποθέσεων της δικής τους προοπτικής, για τα δικά τους συμφέροντα, για τη δική τους Ελλάδα. Μόνο, που αυτό προϋποθέτει την αποφασιστική μείωση της δύναμης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και την υπερψήφιση των ενωτικών ψηφοδελτίων συμπαράταξης του ΚΚΕ, γιατί θα ενισχύουν αποφασιστικά το λαϊκό κοινωνικοπολιτικό μέτωπο σύγκρουσης και ρήξης με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, το αντίπαλο, στους ταξικούς εχθρούς τους, δέος.

Ηψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη ψήφος, που μπορεί να υπερασπίσει τα λαϊκά δικαιώματα και τα συμφέροντα των απλών ανθρώπων του μόχθου. Γιατί η πολιτική και η δράση του ΚΚΕ στρέφεται ενάντια στην πλουτοκρατία και την πολιτική της, ενάντια στους τραπεζίτες, βιομήχανους, μεγαλέμπορους, ενάντια στους Ευρωατλαντικούς, ενάντια στις επεμβάσεις και τον πόλεμο, ενάντια στην ΟΝΕ της κατεδάφισης των λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ έχει αντίκρισμα στην ενίσχυση της λαϊκής δράσης, ώστε να αναπτύσσεται από καλύτερες θέσεις. Σημαίνει δυνάμωμα της αντίστασης στην αντιλαϊκή λαίλαπα, που είναι έτοιμη να εξαπολυθεί, είτε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είτε με κυβέρνηση ΝΔ, αμέσως μετά τις εκλογές. Ενισχύει τη λαϊκή αντιπολίτευση. Είναι η μόνη πραγματική αντιπολίτευση στην ευρωατλαντική πολιτική και όχι αντιπολίτευση στα λόγια και συμπολίτευση στην πράξη, όπως συμβαίνει με τα άλλα κόμματα, ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ, παρά τη φραστική τους αντικυβερνητική στάση. Η ψήφος στο ΚΚΕ θα μείνει στο ίδιο μετερίζι, αυτό του αγώνα και όχι σε κεντροαριστερές κυβερνητικές λύσεις, που εγκλωβίζουν το λαό στη μέγκενη της ολιγαρχίας. Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ελπιδοφόρο μήνυμα ανάτασης και των άλλων λαών, αισιόδοξο μήνυμα κοινής δράσης και συντονισμού των αντιιμπεριαλιστικών αντιμονοπωλιακών αγώνων. Τέλος, η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος ενίσχυσης της πολιτικής και της δράσης για τη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου, που θα παλεύει για μια άλλη λαϊκή εξουσία.


Στέφανος ΛΟΥΚΑΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ