Σάββατο 16 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Να τους κοπεί η φόρα

Η ελπίδα για μια καλύτερη μέρα μπορεί να ενισχυθεί σημαντικά από το αποτέλεσμα της κάλπης. Στο βαθμό που ο λαός προσέλθει σ' αυτήν αποφασισμένος να δώσει «φτερά» στο δίκιο του και να «κόψει το βήχα» στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, έχοντας αποτινάξει την αυταπάτη ότι η διέξοδος βρίσκεται στο να δίνει στον έναν πόλο του δικομματισμού τη δύναμη που αφαιρεί από τον άλλο. Συγκρίνοντας και κρίνοντας το πρόγραμμα και την πρακτική και των δύο αυτών κομμάτων εύκολα θα διαπιστώσει ότι έχουν κοινή γραμμή πλεύσης στο πεδίο της οικονομίας, της κοινωνικής πολιτικής, του πολιτικού συστήματος, κοινή στάση και θέση σε ό,τι αφορά στο διεθνές σύστημα του καπιταλισμού και στις διάφορες ενώσεις του.

Απότοκα της κοινής τους στρατηγικής είναι όλα τα, μικρά και μεγαλύτερα, προβλήματα με τα οποία έρχεται κάθε μέρα αντιμέτωπη η εργατική λαϊκή οικογένεια. Συνεπώς, αυτή πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου, να καταδικαστεί με την αποδυνάμωση των φορέων της, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Γιατί απ' αυτή τη στρατηγική εξαρτώνται: Το ύψος του μισθού και του μεροκάματου. Το αγροτικό εισόδημα. Το εισόδημα των μικρομεσαίων. Οι ταξικοί φραγμοί στην Παιδεία. Το περιεχόμενο της Παιδείας. Οι κοινωνικές υπηρεσίες της Υγείας και Πρόνοιας. Η πλήρης και σταθερή απασχόληση. Το ωράριο εργασίας. Το χρονικό όριο συνταξιοδότησης. Το τι ψηφίζει η Ελλάδα στα όργανα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και τι δεσμεύσεις αναλαμβάνει μέσω συμφωνιών που συνάπτει, π.χ., με τις ΗΠΑ. Ακόμα, τα εργατικά, δημοκρατικά δικαιώματα, οι ατομικές και συλλογικές λαϊκές ελευθερίες.

Ο λαός ξέρει από πρώτο χέρι πώς έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα σε όλα τα παραπάνω ζητήματα. Χρειάζεται να γνωρίσει, να πιστέψει πως απ' το συσχετισμό δύναμης στο κίνημα, αλλά και στο Κοινοβούλιο πολλά μπορούν να αλλάξουν και να χρησιμοποιήσει την ψήφο του αναλόγως. Αν αυτός ο συσχετισμός στις επόμενες εκλογές αλλάξει σε βάρος του δικομματισμού, υπέρ του ΚΚΕ, τότε νέα αντιλαϊκά αυταρχικά μέτρα θα παρεμποδιστούν, από καλύτερες θέσεις θα διεξάγεται η πάλη για τη διεύρυνση των δικαιωμάτων. Η αποδυνάμωση του δικομματισμού με την ταυτόχρονη εκλογική άνοδο του ΚΚΕ θα αποτελέσει τον προπομπό της ανάτασης του κινήματος, θα δώσει ώθηση στην πολιτική της λαϊκής συμμαχίας. Απ' αυτή την εξέλιξη έχουν συμφέρον τα λαϊκά στρώματα. Ας αγνοήσουν τα δικομματικά τύμπανα πολέμου που με το θόρυβό τους θέλουν να σκεπάσουν την εκκωφαντική σύμπλευσή τους.

Δεν πρέπει να χαθεί κι αυτή η ευκαιρία. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, ούτε η πολυτέλεια, να χαθεί κι άλλος χρόνος. Σ' αυτές τις εκλογές πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε οι μάχες που έρχονται για ζητήματα κρίσιμα για τη ζωή του λαού να δοθούν σε καλύτερες συνθήκες απ' ό,τι μέχρι σήμερα. Με την ψήφο του να κατακτήσει θέσεις που θα του επιτρέψουν να παλέψει με αποτελεσματικότητα για τα δίκια του. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με αποδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και ισχυροποίηση του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ