Τετάρτη 18 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Να τους κοπεί η φόρα!

Τα λαϊκά στρώματα, οι εργαζόμενοι - άνδρες, γυναίκες, νεολαία - οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, έχουν συγκεκριμένη εμπειρία αυτά τα χρόνια από τις αντιλαϊκές πολιτικές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τα αρνητικά αποτελέσματα όσον αφορά στη ζωή τους στα συμφέροντά τους. Εκείνο, όμως, που πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι πως οι αντιλαϊκές πολιτικές που οδηγούν απ' το κακό στο χειρότερο τα λαϊκά δικαιώματα και αιτήματα, υλοποιούνται από τις κυβερνήσεις στις οποίες εναλλάσσονται τα κόμματα του δικομματισμού. Η ΝΔ ψήφισε το νόμο Σιούφα στο Ασφαλιστικό, το ΠΑΣΟΚ τον υλοποίησε και τον επέκτεινε παραπέρα, κατεδαφίζοντας και άλλα δικαιώματα με το νόμο Ρέπα, που εφαρμόζει σήμερα η ΝΔ. Η ΝΔ άρχισε να εφαρμόζει τη μερική απασχόληση το 1993, το ΠΑΣΟΚ συνέχισε νομοθετώντας τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου και τις ελαστικές μορφές εργασίας, που επεκτείνει σήμερα η ΝΔ. Και τα δύο κόμματα ψηφίζουν και εφαρμόζουν νόμους που εμπορευματοποιούν και ιδιωτικοποιούν δημόσια αγαθά (Υγεία - Πρόνοια, Παιδεία). Παραδίνουν στο μεγάλο κεφάλαιο δημόσια περιουσία και υποδομές(δάση, δημόσια γη, λιμάνια, δρόμους, παραλίες κ.λπ.), φορτώνοντας και νέα χαράτσια στα λαϊκά στρώματα.

Ωστόσο, τα χειρότερα σε βάρος των εργαζομένων, γυναικών και νεολαίας, των συνταξιούχων, των αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματοβιοτεχνών, προετοιμάζονται για τα επόμενα χρόνια στο πλαίσιο της ΕΕ και με τη συμφωνία των κομμάτων του δικομματισμού. Ο λόγος γίνεται για την παραπέρα εμπορευματοποίηση - ιδιωτικοποίηση δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών για την υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας, της Παιδείας. Στην κατεύθυνση αυτή μεθοδεύεται και η αλλαγή της διοικητικής δομής της χώρας («Καποδίστριας 2» κ.λπ.), την οποία και τα δύο κόμματα θέλουν να προωθήσουν, γιατί η διοικητική αλλαγή του κράτους με υπερσυγκεντρωμένη αυτοδιοίκηση συμβάλλει στην ανάπτυξη υπέρ του κεφαλαίου με τις επενδύσεις σε έργα και υποδομές μεγαλύτερης έκτασης, άρα και μεγαλύτερων κερδών, αλλά και στην παράδοση ολοκληρωτικά, μέσω της συγκεντρωτικής αυτοδιοίκησης, της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας στο κεφάλαιο. Και, μάλιστα, χωρίς ενιαίο σύστημα παροχής αυτών των υπηρεσιών σε όλους. Θα επεκταθεί η απασχόληση με «ευέλικτες μορφές εργασίας», η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και, κυρίως, των γυναικών στο όνομα της ...εξίσωσης!

Με βάση όλα τα παραπάνω και το γεγονός ότι, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ταυτίζονται στις στρατηγικές επιλογές στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ οι εργαζόμενοι στις εκλογές δεν έχουν άλλη καλύτερη επιλογή παρά: Να κόψουν τη φόρα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ! Να μη χαθεί στην κάλπη η λαϊκή δυσαρέσκεια και οι εργατικές, οι λαϊκές ψήφοι να κατευθυνθούν στο ΚΚΕ. Ετσι με την ψήφο τους να μειώσουν συνολικά τη δύναμη των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ώστε να πάρουν το μήνυμα της λαϊκής καταδίκης για τις αντιλαϊκές πολιτικές τους. Και, κυρίως, να μην τους δοθεί εξουσιοδότηση να χειριστούν την ψήφο των λαϊκών δυνάμεων σε όφελος του κεφαλαίου, να δυσκολευτούν να επιβάλουν τα χειρότερα. Γιατί, η ενίσχυση του ΚΚΕ που με συνέπεια υπερασπίζεται και εγγυάται πως θα συνεχίσει πάντα να υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα, θα συμβάλει ώστε το εργατικό κίνημα να αποκτήσει μεγαλύτερη ικανότητα να αντιδράσει σε όσα χειρότερα ετοιμάζουν, κυρίως σε βάρος των γυναικών και της νεολαίας. Θα ανοίγει ο δρόμος των διεκδικήσεων ικανοποίησης όλων των αναγκών τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ