Τρίτη 7 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Με όπλο την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ

Ολα δείχνουν ότι ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών κοντοζυγώνει. Αδιάψευστος μάρτυρας η «ποιότητα» της δικομματικής αντιπαράθεσης, η απουσία κάθε αναφοράς στην «καρδιά» των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εργατική λαϊκή οικογένεια και ο χλευασμός που επιφυλάσσουν τα «παπαγαλάκια» του δικομματισμού στη μοναδική πολιτική δύναμη που επιδιώκει και ανοίγει μια τέτοια συζήτηση με το λαό, στο ΚΚΕ. Παλεύουν με «νύχια και με δόντια» να κρατήσουν το λαό μακριά από την πολιτική του πρόταση, γιατί γνωρίζουν ότι η διαφορετικότητά της μπορεί να τον κερδίσει. Γιατί γνωρίζουν ότι είναι πραγματική η εκτίμηση του ΚΚΕ ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν κοινή στρατηγική, στο πλαίσιο της οποίας μπορούν μόνο να πλειοδοτούν σε προτάσεις διαχείρισης της - εγγυημένης απ' αυτήν - μιζέριας για την εργατική τάξη και τα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ μπροστά στην κάλπη έχουν ένα ισχυρό όπλο και πρέπει να το αξιοποιήσουν κατάλληλα: Την πολιτική πρόταση του Κόμματος. Να γίνουν φορείς για τη μετάδοσή της μέσα στο λαό, να τη συζητήσουν μαζί του, να πείσουν για την ανάγκη καταδίκης του δικομματισμού και υπερψήφισης του ΚΚΕ στις εκλογές, αντλώντας επιχειρήματα από τη δυσβάστακτη καθημερινότητά του που οι πολιτικοί εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου διαμορφώνουν και συνεχώς οξύνουν με την πολιτική τους.

Να πουν στους ανθρώπους που είδαν το βιος τους να χάνεται στη φωτιά ότι ένοχος είναι η εμπρηστική δικομματική πολιτική που αφού τους έκαψε τους υπόσχεται τώρα «να τους αλείψει λάδι». Οτι δεν αρκεί η αγανάκτησή τους. Χρειάζεται έμπρακτα να στηρίξουν εκείνη την πολιτική πρόταση που απαιτεί πλήρη και άμεση αποζημίωσή τους, που εγγυάται ότι ούτε μια σπιθαμή γης στο κεφάλαιο. Ούτε ένα στρέμμα «ξέφραγο αμπέλι» για την κερδοσκοπική επιχειρηματική δραστηριότητα. Οτι χρειάζεται να ενισχύσουν το δίκιο τους, ενισχύοντας το ΚΚΕ.

Να απευθυνθούν με εμπιστοσύνη πλατιά στο λαό και να του πουν ότι το ούτως ή άλλως ισχνό εισόδημά του θα εξανεμίζεται με μεγαλύτερη ταχύτητα όσο το κουμάντο το έχουν τα μονοπώλια και όσο επιτρέπουν στους πολιτικούς τους εκπροσώπους να διευθετούν τα περαιτέρω για την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά τους: Ξεπουλώντας δημόσιο πλούτο. Κατεδαφίζοντας εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Εμπορευματοποιώντας κρίσιμους τομείς όπως η Παιδεία και η Υγεία στο πλαίσιο των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Πλούτος υπάρχει, το ξέρουν όλοι. Το ΚΚΕ απαιτεί να αποδοθεί σ' αυτούς που τον παράγουν. Με γενναίες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Με πραγματικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Παιδείας, Υγείας - Πρόνοιας. Με ενίσχυση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, ώστε να διευρύνει σε ποσότητα και ποιότητα τις παροχές του. Με μέτρα ανακούφισης των ανέργων και αντιμετώπισης της ανεργίας, όπως είναι η μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Το επίπεδο ζωής της εργατικής λαϊκής οικογένειας θα κάνει βήματα πίσω και η ίδια θα ατενίζει από μακριά τις σύγχρονες ανάγκες της όσο δεν κάνει το αποφασιστικό βήμα που θα τη φέρει στο προσκήνιο. Η ελπίδα της βρίσκεται με το ΚΚΕ και την πολιτική του πρόταση. Η εκλογική του ισχυροποίηση θα το αποδείξει από την επομένη κιόλας των εκλογών. Πιο ισχυρά τα εμπόδια σε αντιλαϊκά μέτρα, πιο ισχυρό κίνημα με μεγαλύτερη ικανότητα να διεκδικεί και να αποσπά μέτρα υπέρ του λαού, πιο κοντά η προοπτική όπου το κουμάντο θα περάσει στα χέρια των ανθρώπων του μόχθου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ