Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ωρα της πιο πλατιάς συστράτευσης

Η ΝΔ βγήκε απ' την εκλογική μάχη με λιγότερες δυνάμεις, αρκετά δυνατή όμως ώστε να θέσει απ' την επαύριο κιόλας των εκλογών σε πλήρη κίνηση έναν «οδοστρωτήρα» που στρέφεται απειλητικά εναντίον του λαού. Και στον οποίο φυσικά δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο το ΠΑΣΟΚ, που μπορεί να σπαράσσεται από εσωκομματικές έριδες για τη μοιρασιά των θώκων, δεν έθεσε όμως ούτε για μια στιγμή εν αμφιβόλω την πολιτική του πρόταση, ο κορμός της οποίας είναι ίδιος μ' αυτόν της πολιτικής της ΝΔ.

Καμία επανάπαυση! Το μήνυμα - προτροπή που απηύθυνε από την επομένη των εκλογών στο λαό το ΚΚΕ αναδεικνύεται απ' τα πράγματα αδήριτη ανάγκη, ώστε να μη μετρήσουν οι άνθρωποι του μόχθου κι άλλα χαμένα δικαιώματα, να μη δουν το επίπεδο της ζωής τους να κατρακυλάει κι άλλο. Τα ανοιχτά χαρτιά της ΝΔ γράφουν καθαρά και ξάστερα: Ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση - συνταξιοδότηση, ιδιωτικοποιήσεις όσων απέμεναν να ιδιωτικοποιηθούν, μέτρα παραπέρα εμπορευματοποίησης της Παιδείας, της Υγείας - Πρόνοιας. Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για ταχύτατη προώθηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων αλλά και οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μπορούν και πρέπει να εκληφθούν από τους ανθρώπους του μόχθου που στήριξαν αυτά τα κόμματα σαν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής και της αντοχής τους. Τώρα είναι η ώρα να τα εγκαταλείψουν, υπηρετούν συμφέροντα ξένα και εχθρικά προς τα δικά τους. Η ώρα να τα καταδικάσουν πολιτικά καταρχήν στη συνείδησή τους.

Τώρα είναι η ώρα της πιο πλατιάς συστράτευσης στην κατεύθυνση όξυνσης της ταξικής πάλης για να μην περάσουν τα σχεδιαζόμενα μέτρα, να αποδυναμωθεί πολιτικά, πιο αποφασιστικά, ο δικομματισμός, να διεκδικηθούν με όρους ισχυρού, ταξικά προσανατολισμένου κινήματος μέτρα που θα απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Η σαφής τάση ριζοσπαστικοποίησης που καταγράφτηκε στις εκλογές πρέπει να εκφραστεί και με το δυνάμωμα της πάλης, μπορεί να διευρυνθεί μέσα από τις διεργασίες οργάνωσης και ανάπτυξής της.

Η χειραφέτηση πλατιών λαϊκών δυνάμεων από τα διλήμματα που η πολιτική του δικομματισμού θέτει, η δραστηριοποίησή τους μέσα στο ταξικό εργατικό κίνημα, γενικότερα στο λαϊκό κίνημα, είναι ο μόνος δρόμος σήμερα που μπορεί να εγγυηθεί εξελίξεις προς όφελός τους. Ο μόνος που μπορεί να αναδείξει και να αποδείξει την τιτάνια δύναμη του λαού όταν ενωμένος, σε μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία, παλεύει και διεκδικεί τα δίκια του. Ο μόνος που οδηγεί σε ασφαλή προορισμό, εκεί όπου ο ίδιος θα διαφεντεύει τη ζωή του. Το ΚΚΕ όχι μόνο θα είναι δίπλα του, μαζί του, αλλά θα κάνει ό,τι περνά απ' το χέρι του, στην πρώτη γραμμή του αγώνα, όπως ακριβώς δεσμεύτηκε προεκλογικά, για να διευκολύνει, να επιταχύνει το βηματισμό προς την κατεύθυνση που προστάζουν τα λαϊκά συμφέροντα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ