Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αντιπολίτευση από το στρατόπεδο του λαού

Οσοι πιστεύουν ότι η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ το εμποδίζει απ' το να ανταποκριθεί στο ρόλο του ασκώντας ουσιαστική αντιπολίτευση, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, στην κυβέρνηση της ΝΔ, πλανώνται πλάνην οικτρά. Με εξαίρεση όσους συνειδητά κοροϊδεύουν το λαό ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε υπό άλλες συνθήκες, αν εξέλιπαν οι εσωκομματικές έριδες, να παίξει έναν τέτοιο ρόλο. Η εσωτερική αναδιάταξη στο πολιτικό «προσωπικό» της άρχουσας τάξης, με την ανάδειξη της ΝΔ στη διακυβέρνηση, καθόλου δε σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ ...λιποτάκτησε από το ταξικό στρατόπεδο στο οποίο εδώ και δεκαετίες έχει ενταχθεί. Παραμένει προσηλωμένο στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της άρχουσας τάξης, με πολιτική ίδια στα βασικά και κρίσιμα σημεία της με αυτή της ΝΔ, εχθρική για τα συμφέροντα των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Δεν μπορεί συνεπώς να αντιπολιτευτεί τη δική του πολιτική.

Αντιπολίτευση από τη σκοπιά των συμφερόντων του λαού, μαχητική και συνεπής ως προς την υπεράσπισή τους και άρα στο αντιπάλεμα της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής του δικομματισμού, ήταν όλα τα προηγούμενα χρόνια και παραμένει το ΚΚΕ. Μέσα στη Βουλή, αλλά και έξω απ' αυτήν, με την πρωτοπόρα δράση του στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Και η εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων που το ψήφισαν είναι να συνεχίσει, με την αυξημένη δύναμη που του έδωσαν, στον ίδιο δρόμο.

Το ΚΚΕ έχει επιλέξει χωρίς ταλαντεύσεις και παλινωδίες το στρατόπεδο της εργατικής τάξης, του λαού. Είναι όμως καιρός κι ο λαός να κάνει την οριστική επιλογή του, εγκαταλείποντας όσους έχουν προ πολλού προδώσει τα συμφέροντά του. Αλλα περιθώρια αναμονής δεν υπάρχουν. Μπροστά είναι μεγάλες μάχες. Για την Κοινωνική Ασφάλιση, για σταθερή δουλιά με δικαιώματα, για την εκπαίδευση των παιδιών του, την υγεία που ακριβοπληρώνει. Πρέπει να αρνηθεί να φορέσει το αντιλαϊκό κοστούμι που ράβει η ΝΔ με τα υλικά που της κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ. Τώρα ξέρει ότι αυτά τα κόμματα δεν αλλάζουν. Τώρα πρέπει να αλλάξει ο ίδιος πολιτική επιλογή.

Με βήματα σταθερά, αποφασιστικά να απορρίψει στη συνείδησή του την πολιτική τους και να την αντιπαλέψει έμπρακτα πυκνώνοντας τις γραμμές του ταξικού εργατικού και ευρύτερα λαϊκού κινήματος. Οργανώνοντας το δικό του ενιαίο μέτωπο πάλης. Ετσι και μόνο θα μπορέσει να αποκρούσει επιθέσεις, να παρεμποδίσει μέτρα, αλλά και να ελπίζει σε απόσπαση μέτρων που θα τον ανακουφίσουν από την οξύτητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Να ανιχνεύσει το δρόμο που του προτείνει το ΚΚΕ και εκεί, στις θέσεις και στις προτάσεις του, θα αναγνωρίσει το δίκιο του, το συμφέρον του. Η λαϊκή ενότητα και πάλη, η συμπόρευση με το ΚΚΕ είναι τα κλειδιά που θα ξεκλειδώνουν μία μία τις πόρτες και θα τον φέρνουν ολοένα και κοντύτερα στην προοπτική όπου ο ίδιος θα κάνει κουμάντο στον τόπο του, απολαμβάνοντας τον πλούτο που παράγει.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ