Παρασκευή 28 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Εμπαίζουν το λαό

Σχέδιο αποπροσανατολισμού και παραπλάνησης του λαού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Αμφότερες, μη δυνάμενες να αντιπαρατεθούν επί της ουσίας σε μια πολιτική που πηγάζει από τα «ιερά» ευρωενωσιακά «ευαγγέλια», επιλέγουν την τακτική των πυροτεχνημάτων, της εντυπωσιοθηρίας, σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού, που δέχεται σφοδρή επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων του. Στο πλαίσιο της μεταξύ τους ανούσιας κόντρας, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε δημοψήφισμα, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ απάντησε με πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης. Ο κουρνιαχτός που σηκώθηκε «θόλωσε» τη συζήτηση γύρω από την επιτακτικά αναγκαία όξυνση της λαϊκής πάλης εναντίον, όχι απλά της κυβέρνησης, αλλά της πολιτικής που αυτή εφαρμόζει, ενεργώντας προς όφελος της πλουτοκρατίας.

Ολα αυτά, τη στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ, κατ' επιταγή των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, προχωρά ακάθεκτη στην εφαρμογή αντιδραστικών αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων στο Ασφαλιστικό, στην Παιδεία, στην Υγεία, χτυπά το λαϊκό εισόδημα με τις πλάτες συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που συνυπογράφουν εξευτελιστικές αυξήσεις, την ώρα που προσφέρει γην και ύδωρ στα σχέδια των ηγετικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στα Βαλκάνια, στο πλαίσιο της αναζήτησης λύσης στο όνομα της ΠΓΔΜ.

Ολα αυτά μοιάζουν «λεπτομέρειες» για τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς γιατί συμφωνούν με τις επιλογές του «ευρωμονόδρομου». Δεν αντιπαρατίθενται στα μονοπώλια και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις. Με την πολιτική τους βάζουν εμπόδια στο κύριο, που είναι η ανασύνταξη του κινήματος ώστε να ανέβει η οργάνωση και η δράση των μισθωτών εργαζομένων, της κινητήριας, δηλαδή, δύναμης της ταξικής πάλης, ώστε να αναπτυχθεί η κοινή πάλη με τα φτωχά τμήματα των μεσαίων στρωμάτων. Ποια άλλη απόδειξη χρειάζονται οι εργαζόμενοι για την κοροϊδία σε βάρος τους από το ΠΑΣΟΚ, που με το ένα χέρι κατέθετε πρόταση μομφής και με το άλλο συνυπέγραφε στη ΓΣΕΕ αυξήσεις - ψίχουλα, αλλά και για τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που παραπέμπει στα αστικά δικαστήρια τους αντεργατικούς νόμους για να βρουν, τάχα, δικαίωση οι εργαζόμενοι, όταν απαιτείται ένταση της αγωνιστικής ταξικής δράσης των εργαζομένων, ενώ συμπορεύεται με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ και αλλού;

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να τους δώσουν την απάντηση που τους αξίζει. Να μην αποπροσανατολιστούν. Να απαντήσουν με ανασύνταξη, αναγέννηση του κινήματός τους ενάντια στην πολιτική και τα σχέδια της πλουτοκρατίας. Να αγωνιστούν για την ανατροπή όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, για σύγχρονα ασφαλιστικά δικαιώματα. Για πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Για σταθερή δουλειά για όλους, με ελεύθερο χρόνο, για σύγχρονες αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές παροχές. Για να μην υλοποιηθεί ο νόμος - πλαίσιο, που παραδίδει την Παιδεία πλήρως στον έλεγχο των μονοπωλίων. Για να μην περάσει ο δεύτερος «Καποδίστριας». Για σωρεία άλλων μέτρων που αφορούν στην αντισεισμική θωράκιση, προστασία του νερού, αντιπλημμυρικά έργα, προστασία του περιβάλλοντος. Για τη διεκδίκηση δημοψηφίσματος για την καταδίκη της ευρωσυνθήκης και της ΕΕ.

Συμπαραστάτη και πρωτοπόρα δύναμη σ' αυτήν την κατεύθυνση της πάλης τους θα έχουν το ΚΚΕ και τις ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα. Δίπλα τους, σε κάθε βήμα αντιπαράθεσης με τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, για μια άλλη πολιτική, φιλολαϊκή, που δεν μπορεί να υπάρξει παρά μόνο στο πλαίσιο ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης, μιας λαϊκής εξουσίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ