Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
«Τέκνο της ανάγκης κι ώριμο τέκνο της οργής»

Οι ύαινες ορισμένων Μέσων κιτρινισμού και παραπληροφόρησης αποστομώθηκαν. Περίμεναν τους βετεράνους του ΚΚΕ να εμπλακούν στις υπαγορευόμενες κατευθύνσεις τους. Για να τους «φιλοξενήσουν» πλουσιοπάροχα. Να τους παραχωρήσουν πρωτοσέλιδα, ολοσέλιδα, άρθρα και σχολιασμούς.

Να τους παρουσιάσουν σε ολόφωτο, τριπλοδιάστατης εικόνας στούντιο, να τους παραχωρήσουν μικρόφωνα και κάμερες. Να τους μακιγιάρουν κατά τις περιστάσεις. Με αντιπαροχή, όμως. Φτάνει να δήλωναν, καθ' υπαγόρευσιν για να τροφοδοτήσουν τον αντικομμουνισμό τους.

Οι βετεράνοι του ΚΚΕ, οι βετεράνοι αγωνιστές, ο πολύπειρος πρωτοκαπετάνιος, τους έδωσαν την απερίφραστη και αποστομωτική απάντηση: Μακριά τα χέρια σας από το Κόμμα των αγώνων, που είναι σάρκα από τη σάρκα μας. Ανασύρατε και επικαλεστήκατε την «ιδιαιτερότητα» των βετεράνων την αγωνιστική, ιδεολογική, ακόμη και την ηλικιακή. Οι ίδιοι οι αγωνιστές δεν ενδιαφέρονται για αξιακού χαρακτήρα διακρίσεις, αφού, άλλωστε, όπως έλεγε και ο πολέμαρχος του 1821, τα διπλώματα τα παίρνει κανείς στις μάχες.

Θέλετε ένα ΚΚΕ, στριμωγμένο στις δικές σας επιλογές, στις υπόγειες διαδρομές της εκσυγχρονιστικής σοσιαλδημοκρατίας - ή, καθαρότερα - των νεοφιλελεύθερων ΝΑΤΟικών και ΕΥΡΩ-ΟΝΕ εντολών και υπαγορεύσεων.

Στάζουν χολή ορισμένοι σχολιαστές, γιατί οι βετεράνοι, δηλαδή όλοι μαζί οι κομμουνιστές, παλιοί και νέοι, δεν ανταποκρίθηκαν στα πλανερά τραγούδια των έντυπων και ηλεκτρονικών σειρήνων και τα γητέματα της Κίρκης.

Οι ύαινες, όμως, της κατευθυνόμενης παραπληροφόρησης πήραν ακόμη ένα μάθημα, που θα ακούσουν και σ' αυτό το σημαντικό Συνέδριο, που αρχίζει σήμερα. Οτι, δηλαδή, το ΚΚΕ και το λαϊκό Μέτωπο, που συγκροτείται σε αντιιμπεριαλιστική και αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, είναι εκείνα, που, όπως έκαναν και στο μεγάλο αντιστασιακό αγώνα, υπερασπίζονται τον πατριωτισμό, την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία και βρίσκονται αντιμέτωπα απέναντι και στους εθελόδουλους εκείνους των εθνικιστικών παραληρημάτων που κρατούσαν πάντοτε ανοιχτές τις πύλες της υποταγής και των «διευκολύνσεων».

Οι κομμουνιστές, οι παλιοί και νέοι αγωνιστές απαντούν αγωνιστικά στις προκλήσεις των καιρών για «την καινούρια γέννα», που σάλπιζε ο Παλαμάς και που έρχεται, ως «ώριμο τέκνο της οργής».


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ