Πέμπτη 10 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Πυρηνικά παίγνια ολοκληρωτικού αφανισμού

Ιταμός, θρασύς και ανεύθυνος βγήκε αυτές τις ημέρες στα διαδίκτυα, ο επικυρίαρχος - πλανητάρχης και διαδήλωσε την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει στο κατ' ευφημισμόν αντιβαλλιστικό πρόγραμμα από το διάστημα - «Πόλεμος των άστρων» - στην κατασκευή πυρηνικών πυραύλων μεγάλου βάθους, να εφοδιάσει με όπλα την Ταϊβάν.

Και με την ίδια κυνικότητα είπε, ότι δεν τον δεσμεύουν οι συμφωνίες με την τότε Σοβιετική Ενωση για τον περιορισμό των στρατηγικών πυραυλικών συστημάτων.

- Θα κάνουμε, είπε, το καθετί, στη γη, τη θάλασσα και τον αέρα, για να θωρακίσουμε - (επιβάλλουμε) - τα αμερικανικά συμφέροντα, δηλαδή την ιμπεριαλιστική θηριωδία.

- Μην το κάνεις, γιατί οδηγείς και πάλι σ' ένα φοβερό ανταγωνισμό των εξοπλισμών, προειδοποιούν η Κίνα και η Ρωσία. Και πρώτες ύλες διαθέτουμε και υψηλή τεχνολογία και πυρηνικά αποθέματα για την αναμέτρηση, που μπορεί να οδηγήσει σε ολοκληρωτική καταστροφή.

Ηδη η Κίνα προειδοποίησε με αυστηρότητα την αμερικανική κυβέρνηση να μην εγκαταλείψει την παλιά αυτή συνθήκη (ΑΒΜ) περί αντιβαλλιστικών πυραύλων, που αποτελεί, κατά τη σχετική ανακοίνωση, τον ακρογωνιαίο λίθο για τη διατήρηση της παγκόσμιας σταθερότητας, σε αντίθεση με το νέο αμερικανικό σύστημα πυραυλικής άμυνας (NMD) - («Πόλεμος των άστρων»). Και μια μέρα μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου για δοκιμή νέου αντιβαλλιστικού πυραύλου...

Οσο άκουγα τον Μπους, το νεότερο, μια εικόνα ερχόταν στη μνήμη μου. Του Χίτλερ, μετά την αυτοκτονία του, στο θωρακισμένο υπόγειο καταφύγιο, που έγινε παρανάλωμα, λουσμένος με βενζίνη λίγο αργότερα, μαζί με τα κατακτητικά σχέδια του κεραυνοβόλου πολέμου των ναζιστικών μηχανοκίνητων λεγεώνων. Πρόφτασε, όμως, να σκορπίσει το θάνατο, την καταστροφή, το αναποδογύρισμα αρχών και αξιών, όπως επιχειρεί η «νέα τάξη».

Μπορεί η ιστορία να μην επαναλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο. Εκείνο όμως που επαναλαμβάνεται είναι η περιφρόνηση προς τα διδάγματά της, από παλιά και τους νέους ιμπεράτορες που προσπαθούν να αμφισβητήσουν και αυτή την ύπαρξή της, όπως και τη διαλεκτική της πορεία.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ