Πέμπτη 28 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Διαφωνούν αλληλεγγύως συμφωνούντες

Η υπάτη αρχή του ΠΑΣΟΚ, που διαχειρίζεται το νεοφιλελεύθερο «εκσυγχρονισμό», γαντζώθηκε στα παραπόρτια της Χαριλάου Τρικούπη και απείλησε τους εσωκομματικούς, ομοιο-νεοφιλελεύθερους, δήθεν αντιρρησίες: - Αποθανέτω η ψυχή μου, μετά των αλλοφύλων. Εσείς παραβιάζετε τον όρκο των «τριών σωματοφυλάκων»: Ολοι για τον Ενα και ο Ενας...

Αυτό σημαίνει «καθαρές λύσεις», δήλωσε θυμωμένα, δηλαδή ότι ή όλοι μαζί θα επιβιώσουμε ή ότι όλοι μαζί θα παραδώσουμε στην άλλη έκφραση του νεοφιλελευθερισμού, τον οποίο και εμείς υπηρετούμε με παραδειγματική συνέπεια.

Και ξαφνικά πέταξε την εγκαιροφλεγή απειλή:

- Οψόμεθα λοιπόν ες Φιλίππους, δηλαδή στο συνέδριο του Οκτώβρη...

Στην αρχή αιφνιδιασμός, αναταραχή, πανδαιμόνιο, έκπληξη, αμηχανία και τελικά βολική συμμόρφωση «προς τας υποδείξεις», σύμφωνα και με την προτροπή του Ντ' Αρτανιάν: Ολοι για τον Ενα και ο ΕΝΑΣ, αυτός, ανελαστικά αμετακίνητος στην ευρω-ΝΑΤΟική αποστολή του. Θα ιδωθούμε, λοιπόν, τον Οκτώβρη, κατέληξε, εκεί στη νέα κολυμβήθρα του Σιλωάμ, δηλαδή, του ταχυ-συνεδρίου για να αναβαθμιστεί η εντολή κατολίσθησης προς τον ΟΝΕ κατήφορο και τον «εκσυγχρονισμό», την περιοριστική, δηλαδή, οικονομική πολιτική, την ίδια δημοσιονομική πρακτική, την εκθεμελίωση του δημόσιου τομέα και των εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων και τη συνέχιση των «διευκολύνσεων» στους Ευρωατλαντικούς βομβαρδιστές, οι οποίοι συνεχίζουν να σκοτώνουν γυναικόπαιδα και στο Ιράκ και να οδηγούν σε ευρύτερη αποσταθεροποίηση τη βαλκανική γειτονιά.

Αφήνοντας λοιπόν στην άκρη τα πραγματικά προβλήματα και την παγίδα διαλόγου για το Ασφαλιστικό, μετέτρεψε, ο κράτιστος, την άμυνά του σε επίθεση κατά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης που τον πίεζε για επιστροφή στην παλιά καλή συνταγή των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων, αλλά με αριστερόστροφη και όχι εκσυγχρονιστική ρητορική.

`Η με στηρίζετε ή φεύγω, τους είπε και βέβαιος για την αποτελεσματικότητα της απειλής, τους παρότρυνε να έρθουν διαβασμένοι τον Οκτώβρη για την επαναστίλβωση της «λαϊκής εντολής» στη βάση του μεσσιανικού δόγματος του βασιλιά Ηλιου: «Το κράτος είμ' εγώ και μετά από μένα (le deluge) ο κατακλυσμός», δηλαδή το κεραμιδαριό!


Του
Γιώργου Κ.ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ