Πέμπτη 2 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Τα στερνά (σας) ακυρώνουν τα πρώτα (σας)

Πρωτομαγιά χτες ταξικά ενωτική, αγωνιστική, αντιιμπεριαλιστική. Ανάχωμα κατά της «νέας τάξης» του ΕΥΡΩ-ΝΑΤΟ.

Πρωτομαγιά μνήμης και συνέχειας αγώνων και ημερολογιακά αμετάθετη.

Και είναι εύρημα η εφημερίδα που έπεσε στα χέρια μου, με τον τίτλο - προειδοποίηση, «Βορά μονοπωλιακών μεγαθηρίων θα γίνει η Ελλάδα με την ένταξη».

Κάτω λοιπόν από τον τίτλο αυτό στο «ΒΗΜΑ», με ημερομηνία 11 του Γενάρη 1977, πριν, δηλαδή, 23 χρόνια, δημοσιευόταν πολύστηλη ανάλυση του αρχηγέτη του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, με την οποία στιγμάτιζε σκληρά την προώθηση της ένταξης (από τη ΝΔ) - και τις καταστροφικές συνέπειες από την ΕΥΡΩ-ΝΑΤΟ εξάρτηση.

Καταδίκαζε λοιπόν, στη μακρότατη αυτή ανάλυση, όσα «καταστροφικά» προωθούσε ο πολιτικός του αντίπαλος και τα οποία αργότερα, και ως σήμερα, αποδέχτηκε το ΠΑΣΟΚ, εγκαταλείποντας ορφανό το σύνθημα: «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο».

Ελεγε, χαρακτηριστικά: «Εναποτίθεται η πολιτική και οικονομική τύχη της χώρας μας στο διευθυντήριο της ΕΟΚ-ΝΑΤΟ και προχωρεί - (η ΝΔ) - βήμα - βήμα σε εκχωρήσεις των νομικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων του έθνους (...) είναι πια κρυστάλλινα σαφές πως στο παζάρι της ένταξης - (σ.σ. και βέβαια ακόμη περισσότερο με την ΟΝΕ) - έχουν συμπεριληφθεί η Κύπρος, το Αιγαίο, (αιγιαλίτιδα ζώνη, εναέριος χώρος, υφαλοκρηπίδα, αφοπλισμός των νήσων (...). Ολα αυτά γίνονται στο βωμό του "ανήκομεν εις την Δύσιν"»!..

Να θυμίσουμε λοιπόν ότι όλα αυτά, και στον υπερθετικό βαθμό μάλιστα, ισχύουν σήμερα, με την απόλυτη υποταγή στα ευρω-ΝΑΤΟικά κέντρα και τη συμμόρφωση «προς τας υποδείξεις».

Να θυμίσουμε, ακόμη, ότι τα «στερνά τιμούν τα πρώτα» αλλά και τα ακυρώνουν και ο δεύτερος προσδιορισμός, «ακυρώνουν», ταιριάζει γάντι για τους κυβερνητικούς «εκσυγχρονιστικούς» προσανατολισμούς.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ