Πέμπτη 13 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
«Ωρίμανση» ως τα όρια σήψης

Το είχε πει, ο ανθύπατος: Η ωρίμανση του Ασφαλιστικού, το σταδιακό δηλαδή μεθοδευμένο πέρασμα στον «κοσμάκη», έχει ημερομηνία λήξης, τον Ιούνη.

Το ίδιο και ο απροσχημάτιστα συγκαταθετικός διάλογος με συνδικαλιστές που γίνονται υπουργοί και αντίθετα. Και όσους όλους παθητικά αποδέχονται. Και όταν οι άλλοι διεκδικούν στους δρόμους, εκείνοι μένουν τυφλοί «τα τ' ώτα τον τε νουν τα τ' όμματα», οραματιζόμενοι αντιπαροχές.

Οσο για τους άλλους που αγωνίζονται και διεκδικούν, τους «παρέχομε» πλούσιες τις ποικιλώνυμες ομάδες «Ράμπο» καταστολής, που το κόστος τους θα ισοδυναμούσε με τη λύση του Ασφαλιστικού.

Α, όλα κι όλα. Εργασία δεν έχομε, πληθωρισμό έχομε, ανεργία έχομε, όπως και κουτσουρεμένα ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αλλά από την πειθαρχημένη ευταξία μιας «νεκρούπολης»-Ολυμπιάδας σκίζομε, αν δεν υπήρχαν αυτοί οι «γαβριάδες» των αγωνιστικών διεκδικήσεων που ταράζουν την «άκρα του τάφου σιωπή» και την καλή χώνευση των υποταγμένων.

Αλλά τι χρειαζόταν ο διάλογος αυτός τεχνητής ωρίμανσης, μεταξύ άνισων εταίρων, με κυρίαρχη τη γνώμη του «αφεντικού», δηλαδή του κεφαλαίου; Ετσι το Δελτίο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (τεύχος 601, Μάρτης- Απρίλης 02) αναγράφει επίσημα και σε ύφος υπαγόρευσης, μεταξύ των άλλων, τα ακόλουθα: «Η μεταρρύθμιση των ασφαλιστικών συστημάτων αποτελεί πλέον κριτήριο για την αποτίμηση της οικονομίας μιας χώρας και την αξιοπιστία της, εντός της ζώνης του ευρώ (...) Η αναδιοργάνωση του Ασφαλιστικού ενισχύει τον προβληματισμό, στο αν η χώρα μας ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες, ή αποτελεί για μια ακόμη φορά θλιβερή εξαίρεση...» Ολα τα δοξαστικά (!) δικά μας και τα αγωνιστικά.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ