Πέμπτη 23 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
85 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ Εμπρός οι νέοι σύντροφοι αγώνων

Στα 85 χρόνια από την ίδρυσή του, το ΚΚΕ το παλιό, το αγωνιστικό, το Κόμμα του εργάτη, του αγρότη, του άνεργου, του αδικημένου, των «φτωχών και καταφρονεμένων» υποδέχτηκε χτες, στη μεγάλη αίθουσα του Περισσού, τα νέα μέλη του. Αντλώντας μέσα από τη μεγάλη λαϊκή δεξαμενή, σε μια έκφραση της δυναμικής και της απήχησής του. Ως μία απάντηση απέναντι σε άσπονδους εχθρούς και «φίλους». Ως ανταπόκριση στις ανάγκες των καιρών. Ως απάντηση στους πλανητάρχες επικυρίαρχους και τους εντόπιους υποτακτικούς τους.

Με χαρά, με συγκίνηση και τιμή για τους νέους συντρόφους, του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ανεξάρτητα από τη βιολογική τους ηλικία. Αυτούς που αναδεικνύονται μέσα από τους αναπτυσσόμενους και επεκτεινόμενους αγώνες. Σ' αυτούς που μαζί με τους παλιούς ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καιρών. Τιμή στους ηρωικούς κομμουνιστές που έφυγαν από κοντά μας «σε άνιση μάχη κι αγώνα».

Η τιμή στα νέα μέλη, αποτελεί έκφραση της συλλογικής τιμής προς τους παλιότερους, αλλά και σ' αυτούς που θ' ακολουθήσουν.

«Στις παραμονές της κλιμάκωσης των νέων αγώνων όλοι μαζί, ανανέωσαν την αγωνιστική υπόσχεση: εμπρός της Γης οι κολασμένοι, της πείνας σκλάβοι εμπρός - εμπρός».

Και τους στίχους του Βάρναλη για τον αγωνιστή λαό, τον «οδηγητή» - (όπως και η ομότιτλη εφημερίδα της ΚΝΕ) -

«Εγώ του καραβιού η γοργόνα στ' ορθόπλωρο καράβι εμπρός... Ενας δεν είμαι μα χιλιάδες! Οχι μονάχα οι ζωντανοί - κ' οι πεθαμένοι μ' ακολουθάνε σε μιαν αράδα σκοτεινή... Δεν είμ' εγώ σπορά της τύχης / ο πλαστουργός της νιας ζωής. / Εγώ 'μαι τέκνο της Ανάγκης / κι ώριμο τέκνο της Οργής».


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ