Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Διευκολύνσεις για ακολασία

Οποιος παρέχει άσυλο «για αλλότρια ακολασία», αντιμετωπίζεται από το νόμο ως ένοχος εγκληματικής πράξης.

Αν αυτό ισχύει για τους απλούς πολίτες, η παροχή των περιβόητων διευκολύνσεων στον πλανητάρχη - πολέμαρχο του τρόμου, η εκχώρηση, δηλαδή λιμανιών, όπως η Σούδα και βάσεων αποθήκευσης ξένων όπλων και πυρηνικών, η αποστολή φρεγατών και συνεπώς ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων, στην περιοχή αυτών των επιδρομικών επιχειρήσεων πρέπει να αντιμετωπίζεται ως «παροχή ασύλου για αλλότρια πολεμική ακολασία». Και με την επισήμανση, ότι οι διευκολύνσεις αυτές, για τις οποίες φαίνεται ότι υπερηφανεύεται η κυβέρνηση, αποτελούν «οίστρον ακολασίας», καθώς αφορούν στη ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ των εγκληματικών πολέμων του Μπους και των εταίρων του.

Γι' αυτό φοβούνται και, γι' αυτό αρνούνται τη σύσταση Διεθνούς Δικαστηρίου για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γι' αυτό εξασφάλισαν από την κυβέρνηση των «διευκολύνσεων, την κατοχύρωση της ετεροδικίας, που σημαίνει μια ιδιότυπη ασυλία σε μια χώρα που θεωρούν φέουδό τους.

Αλλωστε, ο πλανητάρχης, θεωρεί τον εαυτό του ως πανομοιότυπο του βασιλιά Ηλιου, του Λουδοβίκου, ο οποίος έλεγε: «Το κράτος είμ' εγώ (L' tat c' est moi) και πίστευε ότι μετά απ' αυτόν όλα οδηγούνται στον όλεθρο. Ο νέος Λουδοβίκος, ο Μπους ο νεότερος και «κατά μάνα, κατά κύρη» συνεχιστής της ιμπεριαλιστικής πολιτικής του πατέρα του, πιστεύει, κατά μεσσιανικό τρόπο για τον εαυτό του ότι: «Η Αμερική είμ' εγώ, η οικουμένη είμ' εγώ, οι λαοί είναι δικοί μου και τους κάνω ό,τι θέλω».

Αυτά πιστεύει, ο ευήθης, σε μια περίοδο που πολλαπλασιάζονται οι φωνές αντίστασης των λαών του κόσμου. Στην πρωτοπορία, 50 κομμουνιστικά κόμματα συντονίζουν τις δυνάμεις τους στην κοινή κατεύθυνση: STOP στον ΠΟΛΕΜΟ.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ