Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Δώστε... μάρμαρα, εκλογές έρχονται

Πού να μάντευε ο Ελγίνος ότι μετά από τόσες δεκαετίες από τότε που λεηλάτησε τα μάρμαρα του Παρθενώνα, το θέμα της επιστροφής τους θα γινόταν αφορμή για την πρωθυπουργική γκάφα κατά τη συνάντησή του με τον περιβόητο Τόνι Μπλερ, εκεί κατά τη σύνοδο των 25 στις Βρυξέλλες, που είναι στην πραγματικότητα 12 και στην πραγματικότητα της... πραγματικότητας οι τρεις - τέσσερις του διευθυντηρίου των ισχυρών ΕΥΡΩ - Εταίρων, ή... εταιρών.

Να λοιπόν η στιχομυθία, περιληπτικά, με τον Τόνι να ακούει με ειρωνικό χαμόγελο:

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ της απασχολησιμότητας και των συλλογικών ιδιωτικοποιήσεων: Ξέρεις Τόνι, κάνει κάτι για τα μάρμαρα - (γιατί) - εκλογές έχουμε του χρόνου. Ισως φανεί χρήσιμο.

Ο Τόνι, με φλεγματικό ύφος περιορίστηκε στην ισορροπία του φλιτζανιού με τον καφέ του.

Λίγο αργότερα, οι «βαστάζοι» του Κόμματος τού δύοντος ηλίου διέψευσαν όσα κατέγραψαν οι κάμερες και αποτύπωσαν τα μικρόφωνα και οι μαγνητοφωνημένες δημοσιογραφικές καταγραφές. Μπροστά διεθνή ΜΜΕ, εμφανίστηκαν ως καταγέλαστοι και ως περιφέροντες τον δίσκο της επαιτείας των μαρμάρων, καθώς ένα ντόπιο κανάλι τους ειρηνεύεται: «Δώστε κάτι καλέ, εκλογές έρχονται».

Ελεήστε τους λοιπόν χριστιανοί - και των δύο αντιμαχόμενων στρατοπέδων Χριστόδουλου - Πατριάρχη, γιατί ο «πνιγμένος απ' τα μαλλιά πιάνεται» καθώς βυθίζεται στο τέλμα που δημιούργησε, εκεί κατά τους αιγιαλούς, τους θαλασσόβραχους και την «επαναχάραξη» των ορίων του χειμερίου κύματος, όπου η τραγική αυτοκτονία φέρνει στην επιφάνεια όσα πρέπει να διερευνήσουν οι εισαγγελείς.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ