Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Ο βετεράνος αγωνιστής δημοσιογράφος

Η υψηλή τιμητική διάκριση που απονεμήθηκε στον Νίκο Καραντηνό από την Ενωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών αντανακλά στον βετεράνο της δημοσιογραφίας που αταλάντευτα υπηρέτησε την πληροφόρηση από τα παλιά χρόνια της Εθνικής Αντίστασης, ως τη σύγχρονη εποχή, που ο Τύπος γενικά αντιμετωπίζει σοβαρή κρίση.

Αντανακλά, σ' ένα καθαρό, τίμιο πρόσωπο που υπερασπίστηκε το λειτούργημα ως έπαλξη αγωνιστική σε σύνδεση με τα λαϊκά συμφέροντα σε προοδευτική κατεύθυνση.

«Η δημοσίευσις είναι ψυχή της Δικαιοσύνης», έλεγε ο Ιωάννης - Ιάκωβος Μάγερ, μια κατάθεση που κοσμεί τη μεγάλη αίθουσα «Γιώργη Καρατζά» της ΕΣΗΕΑ, όπου έγινε η τιμητική εκδήλωση και η απονομή, για πρώτη φορά, του χρυσού μεταλλίου «Ξενοφών». Συγκίνηση, αναδρομές, κάποιο δάκρυ στην κατάμεστη αίθουσα και σε μία ακόμη, όπου δημοσιογράφοι, συναγωνιστές, σύντροφοι, σωματεία Τύπου, εκπρόσωποι του Τύπου προσήλθαν, για να εκφράσουν την αγάπη και το σεβασμό τους στον ΒΕΤΕΡΑΝΟ.

Η λαμπρή αυτή εκδήλωση ήρθε επίκαιρα κατά τις μέρες αυτές όπου υποκριτικά αναζητούνται οι «λίστες» των εξωνυμένων που αντλούν από τα μυστικά κονδύλια, για να συντρέχουν στην παραπληροφόρηση και στις κατασκευασμένες ειδήσεις.

Ο Νίκος Καραντηνός αποδεχόμενος την υψηλή διάκριση, δεν παρέλειψε να καταγγείλει ότι τρεις τουλάχιστον φορές με διαφορετικές κυβερνήσεις και διαφορετικούς υπουργούς Τύπου, η δημοσιοποίηση των καταλόγων των λίγων εκείνων παραδημοσιογράφων παρά τις υποσχέσεις δε δόθηκαν.

Τα φαινόμενα των εξαγορασμένων συνειδήσεων, των διαπλεκομένων συμφερόντων των φαύλων δικαστών, γιατρών, ιερωμένων, κρατικών λειτουργών, των τεκέδων της υψηλής κοινωνίας είναι απόρροια του συστήματος. Αυτό ακριβώς το σύστημα θέλει το κουκούλωμα τη διαστροφή και αυτό τον αισχρό ρόλο αναλαμβάνουν οι εξαγορασμένες συνειδήσεις. Αντίσταση σ' αυτή την παρακμή οι έντιμοι δημοσιογράφοι αντιστέκονται και αυτό το παράδειγμα ζωής μας δίνει ο αταλάντευτος βετεράνος ο Νίκος Καραντηνός.


Του
Γιώργου ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ