Τετάρτη 29 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Με πυρωμένο γενετικό εντύπωμα στο κούτελο

Ετσι φαντάζονται ότι θα μας υποχρεώσουν να κυκλοφορούμε. Με μια πυρακτωμένη γενετική σφραγίδα στο κούτελο. Σαν τα βουβάλια και τα γελάδια, με την πυρακτωμένη σφραγίδα ιδιοκτησίας των καουμπόι, εκεί στους κάμπους της άγριας Δύσης.

Στο καθεστώς του «εντιμότατου» Τόνι Μπλερ, γνήσιου ΝΑΤΟσοσιαλιστή εκπροσώπου και επιγόνου των ιστορικών κακουργημάτων του πύργου του Λονδίνου, σκέπτονται να εξετάζουν το γονιδίωμα των πολιτών και να αναλύουν το γενετικό κώδικα (DNA) του καθένα, για να ανιχνεύσουν τα ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ γενετικών αλλοιώσεων και ασθενειών, που μπορούν να εμφανιστούν στο μέλλον, ώστε ανάλογα να διαμορφώνουν τα ποσά των ασφαλίστρων, τα αντίστοιχα - ιδιωτικά, βέβαια - ασφαλιστικά ταμεία.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ότι αυτή η πέρα από κάθε ηθική και δεοντολογία σκύλευση του ατομικού γενετικού κώδικα να περιλαμβάνει και την εκ των προτέρων πρόγνωση του χρόνου «αποδημίας» στη χώρα των Μακάρων. Οπότε οι «γενετιστές» ασφαλιστές του άγριου καπιταλισμού θα μας κόβουν τις συντάξεις, τα επιδόματα και την ιατρική περίθαλψη, για να επισπεύσουν τη μετάβαση στην Αχερουσία, όπου δεν υπάρχει πόνος, θλίψη, οδύνη και στεναγμός. Εκτός, όμως, από τις άμεσες και καταστρεπτικές συνέπειες σχετικά με το δραστικό περιορισμό της ασφαλιστικής κάλυψης, με βάση τις εφιαλτικές αυτές γενετικές προφητείες, ένα γιγάντιο κοινωνικό θέμα, σχετικά με τις σχέσεις των ανθρώπων και τη συμβίωσή τους, θα απειλήσει τη συνοχή της κοινωνίας.

Οι άνθρωποι θα κινούνται και θα συμπεριφέρονται και ως άτομα και στις μεταξύ τους σχέσεις κάτω από το συντριπτικό βάρος των γενετικών προβλέψεων και παθήσεων και αυτού του έσχατου τέλους. Και κάτω από το βάρος αυτό, όχι μόνο θα ασφαλίζονται με κλιμακούμενα προς τα πάνω απαγορευτικά ασφάλιστρα, αλλά και θα αποκλείονται από την παραγωγική διαδικασία και την κοινωνική αρωγή, όταν η γενετική τους στάμπα, όπως το πυρακτωμένο εντύπωμα στο κούτελο των ζώων, ή, στα πλευρά τους, θα τους προορίζει για τον Καιάδα της σύγχρονης παγκοσμιοποιημένης κτηνωδίας.


Του
Γιώργου ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ