Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
Βιβλίο

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

- «Καλέντης»: Τζορτζ Στάινερ «Οι Αντιγόνες (Ο μύθος της Αντιγόνης στη λογοτεχνία, τις τέχνες και τη σκέψη της Εσπερίας)». Μελέτη του μεγάλου πανεπιστημιακού καθηγητή της Συγκριτικής Λογοτεχνίας και συγγραφέα σχετικά με το μύθο της ανυπότακτης στις αποφάσεις της εξουσίας Αντιγόνης και την επιρροή που άσκησε στις τέχνες της Δύσης. Μετάφραση Βασίλης Μάστορης - Πάρις Μπουρλάκης. Αλέξανδρος Δουμάς «Μύθοι και θρύλοι των μεγάλων δρόμων» (ένα έργο του δημιουργού της «Κυρίας με τις καμέλιες» για τους μύθους και θρύλους στα σταυροδρόμια που ενώνουν την Ευρώπη με τη Μεσόγειο και την Ανατολή (Μετάφραση Λήδα Παλλαντίου). Σλόμο Κάλο «Το δολάριο και το όπλο» (αφηγήματα για την «ηθική» των καιρών μας, μετάφραση Ομηρος Αβραμίδης, εισαγωγή, επιμέλεια Κώστας Ι. Τσαούσης). Τάσος Ζόμπολας «Με το χέρι στην καρδιά» (διηγήματα).

- «Εξάντας»: Χόρχε Σεμπρούν «Αντίο, φως της νιότης...» (Αναμνήσεις του φημισμένου, πρώην κομμουνιστή Ισπανού συγγραφέα από τις μεγάλες επαναστατικές ιδέες, τα ιστορικά γεγονότα, την Αντίσταση και τα πάθη της πατρίδας του. Μετάφραση Σάρα Μπενβενίστε - Μαρία Παπαδήμα).

- «Ιωλκός»: Βάσος Τσιμπιδάρος «Μανιάτικες αναμνήσεις» του παλαίμαχου δημοσιογράφου (ιστορικό και λαογραφικό βιβλίο). Ευάγγελος Π. Σκαντζάκης «Βουρκωμένοι ουρανοί» (διηγήματα).

- «Ιάμβλιχος»: Εντουαρντ Μπούλβερ Λίτον «Οι τελευταίες ημέρες της Πομπηίας» (κλασικό ιστορικό μυθιστόρημα, μετάφραση Νατάσα Βαρσάκη).

- «Ευρυδίκη» (τηλ. και φαξ 5226.652): Αθήνα Δ. Μιράσγεζη «Ο λαιμός του Ιονέσκο (Η επιθυμία θανάτου για αρχαρίους)» (μελέτη για το θέμα του θανάτου - ως κυρίαρχου στοιχείου στη ζωή και στο έργο του κορυφαίου συγγραφέα του «Θεάτρου του Παραλόγου»).

- «Περίπλους»: Αλαν Γουίστφαλ «Οσάμα Μπιν Λάντεν (Ιστορία και μύθος)» (μετάφραση Νίκος Τσαπαρής - Βίκυ Χατζοπούλου).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ