Κυριακή 31 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

Νέα και Εκδηλώσεις

ΣΥΝΕΧΕΙΑτου Διαγωνισμού Λύσης: Ο διαγωνισμός θα είναι δύο γύρων με έξι προβλήματα προς λύση στον καθένα. 1 Ορθόδοξο 2 κινήσεων, 1 ορθόδοξο 3 κινήσεων, 1 ορθόδοξο πολλών κινήσεων, μία σπουδή, ένα βοηθητικό κι ένα αντίστροφο σε κάθε γύρο. Χρόνος σκέψης για κάθε γύρο 2 ώρες.

Παράλληλα με το διαγωνισμό θα υπάρξει και ξεχωριστός διαγωνισμός για αρχάριους λύτες και βέβαια με πιο εύκολα προβλήματα.

ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟπρωτάθλημα των ΗΠΑ δεν εκπλήσσει τόσο το γεγονός της κατάκτησης του τίτλου από τον ιαπωνικής καταγωγής GM Χικάρου Νακαμούρα, (άλλωστε ήταν πάλι πρωταθλητής Αμερικής το 2005 σε ηλικία 16 χρόνων), όσο η κατάκτηση της δεύτερης θέσης από το Ρόμπερτ Χες, έναν νέο σκακιστή με στιλ Ρόμπερτ Φίσερ και με ΕΛΟ 2485!

Στο φετινό πρωτάθλημα, ο Νακαμούρα πήρε τον τίτλο και την πρώτη θέση με 7 βαθμούς σε 9 αγώνες. Δεύτερος και με καλύτερο συντελεστή ισοβαθμίας ήταν ο Ρόμπ. Χες με 6,5 β. ο οποίος άφησε πίσω ονόματα κορυφαίων όπως: Αλεξ. Ονιτσουκ (2684) 6,5 β., Γκάτα Κάμσκι (2720), Βαρ. Ακομπιάν (2612) 6 β. κ.ά.

ΕΝΑΣεκλεκτός άνθρωπος και αγωνιστής, σκακιστής και παράγοντας (ήταν πρόεδρος και δραστήριο μέλος του Σκακιστικού Ομίλου Περιστερίου και της Νέας Σκακιστικής Κίνησης), έφυγε από τη ζωή κτυπημένος από την «ασθένεια της εποχής». Πρόκειται για το φίλο και συμπαίκτη Τράνταλη Παναγιώτη που μόλις είχε συμπληρώσει τα 55 χρόνια του.

Η σκακιστική στήλη, ο ΝΣΚ και γενικά ο σκακιστικός κόσμος που τον είχε γνωρίσει, στέλνουν στην οικογένειά του τα θερμά τους συλλυπητήρια.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ