Κυριακή 12 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

Νέα και Εκδηλώσεις

«ΕΦΥΓΕ» στις 30 Ιούνη 2009 ο βετεράνος σκακιστής και δάσκαλος σκακιού Νίκος Φιλιππάκης. Ειδικός αγιογράφος το κύριο επάγγελμά του και ιδρυτής του ιστορικού Σκακ. Ομ. Αμπελοκήπων μαζί με το Θωμά Γεωργίου, τον γράφοντα και πολλούς άλλους σκακιστές.

Δραστήριος διοργανωτής ο Φιλιππάκης καθιέρωσε τον ΣΟΑ στην Α' Εθνική Κατηγορία, κατέκτησε το «Πρωτάθλημα Εφήβων Ελλάδας 1975» και βοήθησε σημαντικά στην ανάπτυξη του αθλήματος.

Ο σκακιστικός κόσμος και η στήλη μας στέλνουν συλλυπητήρια στην οικογένεια, με την ευχή να τον θυμούνται.

ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟτόπο skakistiko.blogspot.com διαβάσαμε ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα για τον Αμερικανό παγκόσμιο πρωταθλητή Ρόμπερτ Φίσερ, με τίτλο «Ο Αμερικανός πελάτης». Αφηγητής ο Ισλανδός βιβλιοπώλης Μπράγκι Κρίστιονσον.

«Ο θρύλος του παγκόσμιου σκακιού ήταν αναγνώστης πολλών σκακιστικών βιβλίων και ειδικά ρωσικών και του άρεσαν, επίσης βιβλία με ιστορίες ανθρώπων η που είχαν φύγει από την πατρίδα τους... Είχε γλυκάνει από τότε που εγκαταστάθηκε στην Ισλανδία και δεν αρνήθηκε να παίξει σκάκι με έναν νεαρό μετανάστη. Ισως ήταν η τελευταία παρτίδα που έπαιξε στη ζωή του... Οταν έγινε θαμώνας στο βιβλιοπωλείο, μερικοί παπαράτσι, κυρίως ξένοι, έμαθαν ότι συχνάζει εδώ και τον περίμεναν με μηχανές και κάμερες. Αντιπαθούσε τους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους, έβριζε τους πρώην συμπατριώτες του, αλλά δεν αρνιόταν ποτέ αυτόγραφο σε απλούς ανθρώπους που του έσφιγγαν το χέρι»!

ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΑτομικά Πρωταθλήματα που έγιναν στη Χαλκιδική από 24 Ιούνη έως 1 Ιούλη συμμετείχαν 420 αγόρια και κορίτσια κάτω των 8-10-12-14 και 16 χρόνων.

Πρωταθλητής στα αγόρια <16 ο Χαράλαμπος Σκουλάκης, ενώ στο αντίστοιχο των κοριτσιών, πρωταθλήτρια ήταν η Κατερίνα Παυλίδου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ