Κυριακή 7 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

Νέα και Εκδηλώσεις

ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Σ.Ο. για το 41ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα (τελική φάση Α' Εθνικής), διαβάζουμε: ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΟΜΑΔΩΝ. Βάζουμε με κεφαλαία τα παραπάνω γιατί στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής, που ολοκληρώνεται σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Ρίο Αχαΐας, έπρεπε να λάβουν μέρος υποχρεωτικά 34 ομάδες και όσες δεν είχαν την οικονομική ή άλλη δυνατότητα να συμμετάσχουν, έπρεπε οπωσδήποτε να αναπληρωθούν με άλλες που δεν είχαν προκριθεί και μάλιστα από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας.

Κι αυτό - όπως διαβάσαμε και στο διαδικτυακό τόπο «Σκάκι στα Δυτικά» - μόνο και μόνο για το κέρδος. «Γι' αυτό η σύνθεση είναι 10μελής. Αρκεί να μην πέσει ο αριθμός των αθλητών-τριών κάτω από 340, συν τους αναπληρωματικούς 500, συν τους συνοδούς κ.λπ., 700 και ποιος ξέρει ακριβώς πόσους έχουν υπολογίσει...

Από τις 34 ομάδες, οι 8 αγωνίζονται μόνο με δικούς τους αθλητές, χωρίς κανέναν ξένο ή κοινοτικό και αυτοί είναι πιστεύω οι πραγματικοί νικητές των αγώνων. Οι άλλες ομάδες, που χαλάνε λεφτά σε τόσο δύσκολους καιρούς για την ανάδειξη μόνο των παραγόντων και την υστεροφημία τους, χωρίς καμία ανάπτυξη του αθλήματος, θα μπορούσαν με τα ίδια λεφτά που δίνουν στους ξένους να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις με μαθήματα και προπονήσεις δωρεάν, με αποτέλεσμα να αποκτήσει η Ελλάδα ισχυρούς G.M.».

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ και γνωστό σ' όλο τον κόσμο Διεθνές Τουρνουά είναι και το 36ο «Ικαρος 2013» που διεξάγεται στην όμορφη Ικαρία από 13 έως 21 Ιούλη. Ηδη πολλοί φίλοι του αθλήματος έχουν δηλώσει συμμετοχή και θα συνδυάσουν αγώνες σκακιού, καλοκαιρινές διακοπές, αλλά και τα ωφέλιμα ιαματικά λουτρά της Ικαρίας.

Κι εδώ οι αγώνες θα διεξαχθούν με ελβετικό σύστημα 9 γύρων, ενώ παράλληλα θα γίνουν πολλές άλλες εκδηλώσεις - πρωτάθλημα Αιγαίου, αγώνες «Ραπίντ και Μπλιτς», διαλέξεις, αγώνες «Σιμουλτανέ» κ.ά. Πληροφορίες - συμμετοχές: κ. Δημ. Καπαγιαννίδη και κα Αντζελα Σιάκα, τηλ.: 6947.829.772 και 6977.730.286.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ