Κυριακή 16 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

Νέα και Εκδηλώσεις

* ΣΤΟΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ Α' Εθνικής της Ενωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας αγωνίζονται (σήμερα στις 11.00 το πρωί) για τις πρώτες θέσεις οι ομάδες: ΣΛ Φλώρινας - ΣΟΠ Πτολεμαΐδας και ΣΟ Κατερίνης - ΣΟ Βέροιας.

Μετά τον 4ο γύρο είχαν ισοβαθμήσει οι ΣΟ Πτολεμαΐδας και ΣΟ Κατερίνης με 7 β. και 27 με 24 πόντους, αντίστοιχα. Η διαφορά αυτή των 3 πόντων δίνει πολλές πιθανότητες πρόκρισης της Πτολεμαΐδας στην Α' Εθνική Κατηγορία, έστω κι αν φέρει ισόπαλο αποτέλεσμα με τη Φλώρινα. Επίσης, η Βέροια πρέπει να πάρει το ματς, αλλά και να περάσει σε πόντους την Κατερίνη!

* ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ των ομαδικών πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών Αττικής που διεξάγονται κάθε Κυριακή, παρουσιάζουμε σήμερα τη βαθμολογία της Α' Τοπικής μετά τον 4ο γύρο: Οπως είναι γνωστό, για νίκη - ισοπαλία και ήττα, η βαθμολογία είναι 2-1-0 αντίστοιχα. Ετσι, ο ΑΣ «Ασπρος Πύργος» με τρεις νίκες επί του «Φοίβου», του Λαυρίου, του «Τρ. Σιαπέρα» και μια ισοπαλία με τη Φιλοθέη, προηγείται με 7 βαθμούς. Ακολουθεί ο ΟΠΑ Φιλοθέης με 6β., ο ΦΟ Ελληνικού με 5 β., ο ΜΦΚΣ «Φοίβος» Πειραιά και ο ΣΟ «Θωμάς Γεωργίου» από 4 β. Στην 6.-7. θέση ο ΑΣ Λαυρίου και ο ΑΣ Πρόοδος Βουτζά Ραφήνας από 3 β., ενώ ο Σ.Ο. «Τριαντάφυλλος Σιαπέρας» είναι χωρίς βαθμό. Σήμερα το πρωί, ώρα 10.30 αγωνίζονται για τον 6ο γύρο: Φιλοθέη - Ελληνικό, ΣΟ Θωμάς Γεωργίου - Ασπρόπυργος, Βουτζά Ραφήνας - Λαύριο και Τρ. Σιαπέρας - Φοίβος Πειραιά.

* ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΠΛΑΚΕΤΑΣ έγινε στην κοπή της πίτας του ΣΟ Νέας Φιλαδέλφειας προς τον Οδυσσέα Βαζελάκη, πρόεδρο του ΣΟΝΦ επί 10 χρόνια και Διεθνή Διαιτητή. Παράλληλα, βραβεύθηκαν για την εξαιρετική τους απόδοση το 2013, η Μαρίνα Φαραντούρη (1η σκόρερ στον Πρ. Ομ. της Α' Εθνικής με 7,5 β. στους 9 αγώνες και 2η σκόρερ στην Α' Εθνική με 5 β. στους 7) και ο Γιώργος Καλογριδάκης (1ος σκόρερ στην Α' Εθνική με 5,5 στους 7 και 3ος στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα.

Επίσης, βραβεύθηκαν τρεις αθλητές του ΣΟΝΦ, οι οποίοι έχουν συμμετάσχει με την Εθνική Ομάδα σε διάφορες Ολυμπιάδες. Πρόκειται για τον βετεράνο ΟΜ Σπύρο Λοβέρδο (Ολυμπιάδα Αντρών 1956 στη Μόσχα), τον Γιώργο Καλογριδάκη (Ολυμπιάδα Νέων 2012) και τον Αλέξη Μανάγια (Ολυμπιάδες Τυφλών του 1992, 1996 και 2008).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ