Κυριακή 1 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

Νέα και Εκδηλώσεις

* ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ - στις 5 Ιούνη θα παιχθεί ο 5ος γύρος - το τουρνουά «Κάισσα 26», που διοργάνωσαν από κοινού οι δραστήριοι σύλλογοι Πανελλήνιος ΓΣ, ΑΠΟ Κότινος Χολαργού και ΣΟ Ικαρίας. Οι αγώνες διεξάγονται στο εντευκτήριο του Πανελλήνιου ΓΣ - Μαυρομματαίων 26 Πεδίον Αρεως - με ελβετικό σύστημα 7 γύρων και χρόνο σκέψης 90'' συν 30'' για κάθε κίνηση. Το παράβολο συμμετοχής 20 ευρώ και τα έπαθλα 180 ευρώ ο 1ος, 100 ευρώ ο 2ος, 60 ευρώ ο 3ος, συν χρυσό, αργυρό και χάλκινο μετάλλιο, αντίστοιχα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όσους και όσες θέλουν να παρακολουθήσουν τις παρτίδες, κάθε Πέμπτη μέχρι 19 Ιούνη.

* ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ που διαβάζουν πολύ σκάκι αυτό το χρονικό διάστημα - παράλληλα με τις σπουδές και την εργασία τους, εάν την έχουν φυσικά - κυκλοφόρησε ο 119ος τόμος του περίφημου γιουγκοσλάβικου «Ινφορματόρ». Η κορυφαία αυτή επιθεώρηση πρωτοεκδόθηκε το 1966, όταν η Γιουγκοσλαβία ήταν η 2η σκακιστική δύναμη στον κόσμο μετά τη Σοβιετική Ενωση.

Στις 300 και πλέον σελίδες της υπάρχουν αναλυμένες παρτίδες, αναφορές στο αναμενόμενο - αλλά και στο προηγούμενο - ματς των Κάρλσεν - Ανάντ, καθώς και παρουσίες Ελλήνων GM όπως ο Β. Κοτρωνιάς και ο Δ. Μαστροβασίλης. Περισσότερες πληροφορίες στο http//www.chessinformant.rs

* ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ η δημιουργία του Ομίλου Σκακιού Πόρτο Ράφτη - Μαρκόπουλου, μετά από την κατάθεση του καταστατικού στο Ειρηνοδικείο Κορωπίου από το Δικηγόρο κ. Μανουρά Ιωάννη. Παράλληλα, τα δωρεάν μαθήματα και προπονήσεις, τόσο στο Δήμο όσο και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο συνεχίζονται κάθε Τετάρτη (18.00 με 22.00) και κάθε Σάββατο (10.00 με 12.00) από τον Δημήτρη Ρουμελιώτη. Χτες το πρωί έγινε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο η απονομή των επάθλων σε όλους τους μαθητές-τριες που συμμετείχαν. Μερικοί νικητές του 3ου Σχολικού Πρωταθλήματος ήταν: Α' Ομιλος: Γιανναδάκης Λευτ. 6β στους 7 αγώνες, Πολυχρονόπουλος Ανδρ. 6β., Σωτηρίου Σωτ. 5β., Ρόκας Χρ. 4β, Τζιράκης Γρ. 3,5β. κ.ά. Β' Ομιλος: Χυτίρογλου Γ. 6β., Καρφής Ι. 5β., Παπακώστας Ι. 4,5 β., Παναγούλης Κ. 4β, Τζιράκη Φραγκίσκα 3,5β. Γ' Ομιλος: Μάργα Ελίνα 6β.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ