Κυριακή 20 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

Νέα και Εκδηλώσεις
  • ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ της Επιτροπής Μεταγραφών της ΕΣΟ στις 2 Δεκέμβρη (κ.κ. Στάθη Ευσταθόπουλου, Χρήστου Γκορίτσα, Δημήτρη Βατσικουρίδη, Σοφία Τσιμπούλη) εξετάστηκαν οι αιτήσεις Μεταγραφών σκακιστών και σκακιστριών μερικές από τις οποίες είναι: Σβετούτσκιν Ντμίτρι, από Πειραϊκό ΟΣ στην ΠΣ Περιστερίου, Αγγελέτος Μάριος από ΣΟ «Λέων Κάντια» στον ΑΣ Ν. Αλικαρνασσού, Αγγελή Ελένη από Εστία Ν. Σμύρνης στη Σκ. Ακ. Γαζίου, Αγγελής Νικόλαος από Σκ. Ακ. Γαζίου στην Εστία Ν. Σμύρνης.
  • ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της FIDE, λόγω υποχρεώσεων του προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (Σκακ. Ολυμπιάδα κ.ά.) Κιρσάν Ιλιουμτζίνοβ, από την Κυριακή 6 Δεκέμβρη, ο πρόεδρός της και αναπληρωτής πρόεδρος της FIDE Γιώργος Μακρόπουλος, εκτελεί χρέη προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.
  • ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΑΚΙΣΤΕΣ-ΣΤΡΙΕΣ των Εορταστικών Τουρνουά διεξάγεται το Εορταστικό Ανοικτό Τουρνουά του ΣΟ Νέας Φιλαδέλφειας από τη Δευτέρα 4 μέχρι και το Σάββατο 9 Γενάρη. Το τουρνουά δίνει Διεθνή και Εθνική Αξιολόγηση, το σύστημα είναι Ελβετικό 6 γύρων και διεξάγεται χωρίς παράβολο συμμετοχής! Δηλώστε εγκαίρως, γιατί ο αριθμός συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος. Αγωνιστικός χώρος, εντευκτήριο ΣΟΝΦ, πλατεία Κολοκοτρώνη (μετάβαση με τα λεωφορεία 169 και Β9 στάση «Κομπαρσίτα». Αλλες πληροφορίες στον κ. Οδυσσέα Βαζελάκη, τηλ. 6936-877326.
  • ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΕΙΝΑΙ μια μελλοντική επένδυση. Μία από αυτές είναι και το γεγονός ότι τα περισσότερα παιδιά (αγόρια - κορίτσια) που ασχολούνται με το αγωνιστικό σκάκι μπαίνουν στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στα αντίστοιχα ΤΕΙ! Σχετικά με την ωφελιμότητά του, το σκάκι αναπαράγει ενέργειες δυνάμεων που μάχονται μεταξύ τους με ορισμένους κανόνες και συνδυάζει οργανικά στοιχεία τέχνης, επιστήμης και αθλήματος. Στο σκάκι εκδηλώνονται φανερά τα γνωρίσματα του χαρακτήρα και οι ικανότητες των προσώπων που συμμετέχουν στο παιχνίδι, γι' αυτό το σκάκι χρησιμοποιείται σε διάφορα ψυχολογικά τεστ, καθώς και στην κυβερνητική, για τη μελέτη των ικανοτήτων των Η/Υ, αλλά και την αναπτυγμένη κρίση, στρατηγική και τακτική των κορυφαίων σκακιστών!


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ