Κυριακή 3 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

Νέα και Εκδηλώσεις
  • ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΛΑΒΑ την είδηση που ακολουθεί - πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιούνη στην ταράτσα του Πολυχώρου «Μεταίχμιο», Ιπποκράτους 118 6ος όροφος - αλλά την παρουσιάζω όχι μόνο για τους διακεκριμένους σκακιστές και σκακίστριες που την διοργάνωσαν (Μπαμπασάκης, Κουρκουνάκης, Μαριέττα Μουρούτη, Μαρία Πετσετίδη), αλλά και για την πολύχρονη και αστείρευτη ωφελιμότητα του πνευματικού μας αθλήματος.

Στον πυρετό της σκακιέρας κάτω από τ' αστέρια και με αφορμή την Αμυνα του Λούζιν (του Βλαντιμίρ Ναμπόκοβ), μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν ότι το σκάκι είναι μάλλον το δημοφιλέστερο και αδιαμφισβήτητα το αρχαιότερο επιτραπέζιο παιχνίδι, με ιστορία 5.000 χρόνων, θεωρείται το πιο σύνθετο και απαιτητικό, αλλά έχει και τέλεια αλληγορία για την ίδια τη ζωή. Εχει εύστοχα παραλληλιστεί με την πολιτική, την κοινωνία και με τον έρωτα, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι το σκάκι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα θέματα της τέχνης.

  • ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης 2016 (Α' όμιλος), στον 6ο γύρο αντίπαλοι ήταν: Σοϊλεμετζίδης - Καφετζής, Νάσος - Σαμαρίδης, Σταμάτης - Αφτζόγλου, Ηλιόπουλος - Γεωργιάδης, Μανιός - Πάστρας. Συμμετείχαν 27. Μετά τον 5ο γύρο επικεφαλής στη βαθμολογία ήταν ο Σοϊλεμετζίδης με 4,5β., ακολουθούσαν με 4β. οι Καφετζής, Σαμαρίδης, Νάσος, Αφτζόγλου με 3,5β. κ.ά. Πρώτη σκακίστρια ήταν η Τσιρλή Ευαγγελία με 2,5β. και διεθνές ΕΛΟ 1185.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ