Κυριακή 2 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

Νέα και Εκδηλώσεις

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και επιτυχία διεξήχθη το 5ο Τουρνουά Μπλιτς, (η διάρκεια του κάθε αγώνα είναι 5 λεπτά για κάθε αντίπαλο), που διοργάνωσε πρόσφατα ο Σκακιστικός Ομιλος Αιγάλεω. Νικητής ήταν ο Ι.Μ. Νίκος Καλέσης με 6,5 β. σε 7 αγώνες, 2ος ο Θωμάς Μίχος με 6 β. ενώ στην 3η θέση ισοβάθμησαν με 5,5 β. οι Αβαγιαννός Σ. και Τασσόπουλος Μ. Ακολούθησαν οι Κουτσαγγέλου, Τόλης, Αποστολίδης, Πολυχρονόπουλος με 5 β., ενώ στις θέσεις 9-11, ήταν οι Σαράντος, Γκορίτσας και Τσότσος, όλοι με 4,5 βαθμούς.

ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ, (και αναγκαίο για τα Ελληνικά Σκακιστικά Δρώμενα), παράδειγμα προς μίμηση, το γεγονός του μηδενισμού του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Ρουσλάν Πονομαριόφ, από τον διαιτητή του αγώνα Ντεμίρεφ (Βουλγαρία) όταν κατά τη διάρκεια της παρτίδας με τον Σουηδό GM Αργκεστ, το κινητό τηλέφωνο του Πονομαριόφ δέχτηκε κλήση! Λίγες ώρες πριν οι διοργανωτές των αγώνων, είχαν προσφέρει δώρα και ευχές για τη συμπλήρωση των 20 χρόνων του Πονομαριόφ!..

Οι κανονισμοί όμως, πρέπει να τηρούνται. Μακάρι να καθιερωθεί με αυστηρότητα και εδώ στους δικούς μας αγώνες, όπου αρκετοί - κατά τη διάρκεια του αγώνα - έχουν στο... «αθόρυβο» το κινητό και κάθε λίγο και λιγάκι σηκώνονται και παίρνουν «μηνύματα», (σκακιστικά ίσως; καθόλου απίθανο...) στο κινητό τους!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ το εσωτερικό πρωτάθλημα του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών με τη διεξαγωγή της 2ης φάσης, όπου οι όμιλοι από 4 έγιναν 2, με τους 10 πρώτους να διεκδικούν τις θέσεις 1-10 και τους άλλους 10 (β΄ όμιλος) να διεκδικούν τις θέσεις 11 - 20ή. Τις πρώτες θέσεις διεκδικούν: Βαζελάκης, Αποστολόπουλος, Τσιμπουκίδης, Διαμαντής, Ρουμελιώτης, Γερούκαλης, Πατριαρχέας κ.ά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ