Κυριακή 23 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

Νέα και Εκδηλώσεις
  • ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών που επρόκειτο να διεξαχθεί στο Βατούμ της Γεωργίας, λόγω διαφορών και πολιτικών εξελίξεων με τον πρόεδρο της Ατζαρίας.

Μέλη της FIDE προσπάθησαν να διαπραγματευτούν τα γεγονότα, αλλά η προσπάθειά τους δεν καρποφόρησε, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της FIDE Ιλιουμτζίνοβ, να μεταφέρει το Πρωτάθλημα Γυναικών στην Καλμουχία (Γνωστή αυτόνομη Δημοκρατία της Ρωσίας, στην οποία έχει διεξαχθεί και Παγκόσμια Ολυμπιάδα).

  • ΥΠΟ ΤΟ «ΒΛΕΜΜΑ» του ήρωα της επανάστασης της Κούβας, Ερνέστο Τσε Γκεβάρα στην ομώνυμη πλατεία Σάντα Κλάρα, έγινε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Δέκα τρεις χιλιάδες (13.000) σκακιστές και σκακίστριες, αντιμετώπισαν σε αγώνες «Σιμουλτανέ» τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή Ανατόλι Κάρποβ καθώς και πολλούς άλλους Γκραν - Μάστερς! Ο γνωστός φίλος της παγκόσμιας ειρήνης, μαθηματικός και πρώην Κομσομόλος, Ανατόλι Εβγκεν Κάρποβ, αφού μοίρασε χιλιάδες αυτόγραφα, αναφέρθηκε στον ήρωα Γκεβάρα λέγοντας, ότι ήταν ένας μεγάλος ήρωας, που προσπάθησε να αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων προς το καλύτερο. Επίσης είπε για τον Τσε Γκεβάρα ότι ήταν λάτρης του σκακιού και καλός σκακιστής.
  • ΕΙΚΟΣΙ ΕΞΙ (26) χρόνια «Ικαρος». Ενα παγκόσμιο σκακιστικό γεγονός που θα διεξαχθεί για μια ακόμη χρονιά στον Αγιο Κήρυκο της Ικαρίας με το Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου αλλά και πολλά άλλα τουρνουά και παράλληλες εκδηλώσεις. Θα επανέλθουμε όμως αναλυτικά στο επόμενο φύλλο του «Ρ».


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ