Κυριακή 6 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

Νέα και Εκδηλώσεις

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ, αγωνιστή και αναγνώστη του «Ρ», Νίκο Ιωαννίδη, έλαβα την επιστολή σου και σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια καθώς και για τις υποδείξεις σου. Στα συγκεκριμένα διαγράμματα που ανέφερες, πράγματι φταίει ο «δαίμων της φωτοσύνθεσης» και δεν είναι η πρώτη φορά. Επειδή όμως η στήλη προετοιμάζεται 10 ημέρες πριν τη δημοσίευσή της, η διόρθωση γίνεται αναγκαστικά στο μεθεπόμενο φύλλο (βλέπε «Ρ» 9 Γενάρη 2005).

Πραγματικά, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η δημοσίευση σκακιστικών συνθέσεων που δημιούργησες εκείνη τη δύσκολη εποχή στη Μακρόνησο και θα ήταν μεγάλη μου χαρά, αν τις έστελνες στο όνομά μου, στη Σόλωνος 130 ΤΚ 106 81 ή στο FAX 3301974. Την επιστολή σου την έλαβα στις 27 Γενάρη και σε ευχαριστώ και πάλι.

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και αγωνιστικότητα έγινε ο 1ος Διεθνής Παράλληλος Διαγωνισμός Λύσης Προβλημάτων, που προκήρυξε η Διαρκής Επιτροπή της FIDE για το Καλλιτεχνικό Σκάκι (PCCC) και διοργάνωσε στη χώρα μας η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία και Επιτροπή Καλλιτεχνικού Σκακιού. Ο διαγωνισμός έγινε παράλληλα την ίδια ημέρα σε 25 χώρες: Αγγλία, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ιαπωνία, Ισραήλ, Ιταλία, Κροατία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία και Φιλανδία.

Στην Ελλάδα νικητές ήταν οι επικρατέστεροι λύτες της εποχής, Πρέντος Κ. 44 β. (240΄), 2. Παπασταυρόπουλος Ανδρ. 40 β. (238΄), 3. Ανεμοδουράς Λ. 34 β. (237΄), 4. Σκυριανόγλου Δημ. 30,5 β. (236΄) και ακολούθησαν Μενδρινός Ν., Γαρουφαλίδης Ι. κ.ά.

ΣΤΟΝ 2ο ΓΥΡΟ του Κυπέλλου Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής η Ακαδημία ΧΑΧΚ επιβλήθηκε του Βορρά Αμπελοκήπων με 3,5 - 0,5, η Ακαδημία ΔΕΗ αποκλείστηκε από τον ΣΟΑ Θεσ/νίκης 1,5-2,5, η Ενωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης νίκησε 4-0 τον ΟΣ Τριανδρίας, ενώ η Πολίχνη και η Ολυμπιακή πήραν την πρόκριση μετά από το 2-2!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ