Κυριακή 26 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

Νέα και Εκδηλώσεις
  • ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ των Νεανικών Πρωταθλημάτων που αρχίζουν σήμερα στο ξενοδοχείο «Πόρτο Υδρα» στην Ερμιόνη της Αργολίδας, εγκαινιάζεται στον ίδιο χώρο η 16η ατομική έκθεση του Νικόλα Σφήκα με θέμα το σκάκι.

Στη ζωγραφική του Ν. Σφήκα - υπογραμμίζει η κριτικός και ιστορικός Τέχνης Αυλωνίτου Χαρά - το σκάκι δεν εκλαμβάνεται ως απλή ψυχαγωγική παιδεία, αλλά ενδύεται τις μεταφυσικές του αποχρώσεις και βιώνεται ως χώρος συνεχούς δράσης και παραγωγής ενέργειας, που εκλύεται από τους παίκτες, αντανακλώντας τις ψυχοπνευματικές διεργασίες που τους συγκλονίζουν εσωτερικά...

  • ΝΙΚΗΤΕΣ στο 2ο Πρωτάθλημα Σκάκι της Ιονίου Σχολής στο Μαρούσι ήταν οι παρακάτω μαθητές: 1η Κατηγορία για μαθητές Α' έως Δ' τάξεις 1ο Κατσούλης Παν. 3 β. σε 4 αγώνες, 2ος Λέττινγκταν Φοίβος 3 β., 3ος Μνηματίδης Πάρης με 2 β. 2η Κατηγορία για μαθητές Ε' και ΣΤ' τάξης. 1ος Μερτίκας Γιωργ. 3,5 β. στους 4 αγώνες. 2ος Τσουλογιάννης Φιλ. 3 β., 3ος Κούρτης Μάριος 2,5 βαθμούς.

Προπονητής και δάσκαλος σκακιού στην Ιόνιο Σχολή είναι ο ισχυρός διεθνής μετρ Τζερμιαδιανός Ανδρέας.

  • ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ο 6ος τόμος των βιβλίων του πρώην πρωταθλητή Ελλάδας και ισχυρού GM Στράτου Γρίβα με τίτλο «Σκακιστική προπόνηση». Ο τόμος είναι αφιερωμένος στα φινάλε που απαντώνται με τη μεγαλύτερη συχνότητα. Πρόκειται γι' αυτά των πύργων, πλούσια σε στρατηγικές και τακτικές δυνατότητες (Πληροφορίες www.kedros.gr).


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ