Κυριακή 4 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

Νέα και Εκδηλώσεις
ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

* Νέα ώθηση στο ελληνικό σκάκι, αλλά και νέα ενδιαφέροντα για τους φιλάθλους, θα δώσει το νέο σκακιστικό τμήμα που δημιούργησε το ιστορικό αθλητικό σωματείο της Αθλητικής Ενωσης Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, η έδρα του Σκακιστικού Τμήματος της ΑΕΚ θα είναι οι εγκαταστάσεις της οδού Δεκελείας 138-140, στη Νέα Φιλαδέλφεια, με προοπτική να δημιουργηθούν, σταδιακά, πυρήνες νέων σκακιστικών τμημάτων της ΑΕΚ σε πολλές περιοχές της χώρας.

Εφορος του σκακιστικού τμήματος είναι ο γνωστός σκακιστής και δημοσιογράφος Χρήστος Πιλάλης, ενώ εκπρόσωποι της ΑΕΚ στην ΕΣΟ είναι οι Μιχάλης Πρεβενιός και Φώτης Αρμπής.

Ενθαρρυντικό της νέας δημιουργίας τμήματος σκακιού σε μεγάλο ποδοσφαιρικό σύλλογο - παλιότερα είχε σκάκι και ο Παναθηναϊκός ΑΟ, αλλά τον ενδιέφερε ο πρωταθλητισμός των λίγων και όχι η ανάπτυξη της βάσης - είναι το γεγονός ότι το περιβάλλουν άνθρωποι του σκακιού, οι οποίοι ήδη ξεκίνησαν τη λειτουργία του. Απ' αυτόν το μήνα άρχισαν μαθήματα σκακιού, ενώ αναμένονται και νέες ανακοινώσεις.

* Οσοι έχουν επιθυμήσει και διαθέτουν χρόνο κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, προλαβαίνουν σήμερα και αύριο Δευτέρα 5 Σεπτέμβρη, να δηλώσουν συμμετοχή στο Σκακιστικό Ομιλο Καλλιθέας - Λυκούργου 50 και Ιφιγενείας, τηλ. 210-9592.163 ή 6973-809786 κ. Κουκίδη, καθώς και στον ΟΜ Τάκη Δρεπανιώτη, τηλ. 210-9581.791. Οι αγώνες διεξάγονται με ελβετικό σύστημα 7 γύρων, ο χρόνος σκέψης είναι 90` συν 30`` για κάθε κίνηση, ενώ το παράβολο συμμετοχής ανέρχεται στα 20 ευρώ. Από χτες Σάββατο και σήμερα Κυριακή διεξάγεται επίσης και δεύτερο ανοιχτό τουρνουά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ