Κυριακή 18 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

Νέα και Εκδηλώσεις

ΝΕΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ του 9χρονου Κώστα Λιοδάκη (Σκακιστική Ακαδημία Χανίων), μετά την 3η θέση στο Παγκόσμιο Μαθηματικό την περασμένη άνοιξη. Πρόκειται για την κατάκτηση της 1-2ης θέσης, σε ισοβαθμία με τον Ούγγρο Μ. Ναγκ, καθώς και του αργυρού μεταλλίου, λόγω καλύτερου συντελεστή του πρώτου, που αναδείχτηκε παράλληλα και πρωταθλητής Ευρωπαϊκής Ενωσης στην κατηγορία μέχρι 10 χρόνων. Οι αγώνες έγιναν στο Μιούρεκ της Αυστρίας.

ΜΙΑ ΜΕΡΑ μετά το μνημόσυνο του προέδρου Αντώνη Μπόγδανου, του Πειραϊκού Ομίλου Σκακιστών, ένας άλλος σκακιστής του ίδιου ομίλου «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή. Πρόκειται για τον βετεράνο μετρ και προπονητή Γεράσιμο Φουρναράκο, πρώην πρωταθλητή Πειραιά, νικητή πολλών τουρνουά, εξαίρετο και συνειδητό δάσκαλο και λάτρη του αγωνιστικού σκακιού. Η σκακιστική στήλη του «Ριζοσπάστη», οι μαθητές του και οι σκακιστικοί φορείς της χώρας θα τον θυμούνται πάντα.

ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ το επίσημο περιοδικό της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, το «Ελληνικό Σκάκι», σε μεγάλο μέγεθος και καλύπτει, στα πλαίσια της Ε` νέας περιόδου, το χρονικό διάστημα 15 Μάη - 30 Ιούνη.

Στις 40 σελίδες του περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων: Μεγάλο ένθετο για αρχαρίους, με θέμα «Ματ στην τελευταία γραμμή». Νέα της ΕΣΟ και της FIDE, Τελική Φάση Εθνικών Κατηγοριών κ.ά. Πληροφορίες στην ΕΣΟ τηλ. 210-9220.972.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ουκρανίας 2005 (74ο Πρωτάθλημα με συμμετοχή 32 σκακιστών και σκακιστριών που έγινε στην πόλη Ριβν), αναδείχτηκε ο Αρασένκο (2625) που επιβλήθηκε στον τελικό του Εφιμένκο (2643) με 3,5 - 2,5. Ακολούθησαν οι Μποροβίκοβ, Νεβέροφ, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Κατερίνα Λάχνο κ.ά.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ενεργητικοί και γρήγοροι οι σκακιστικοί παράγοντας του Σκακιστικού Τμήματος της Αθλητικής Ενωσης Κωνσταντινούπολης (ΑΕΚ) όρισαν ήδη υπεύθυνους για μαθήματα, αλλά και καλλιτεχνική σύνθεση τον ΟΜ Ρωμύλο Χριστόπουλο και τον συνθέτη Νίκο Περγιάλη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ