Κυριακή 13 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

Νέα και Εκδηλώσεις

ΟΠΟΥ ΡΕΕΙ ο μαύρος χρυσός (δηλαδή το πετρέλαιο), ρέει και το χρήμα. Πόσο μάλλον στο Ντουμπάι των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπου κι εκεί οι ελάχιστοι καρπούνται το μόχθο των πολλών...

Στο Ντουμπάι, λοιπόν, στη νέα εκθαμβωτική «βιτρίνα» της Σαουδικής Αραβίας και του Περσικού Κόλπου, με γείτονα το Ιράν, έγινε ένα διεθνές τουρνουά και επόμενο ήταν να τραβήξει το ενδιαφέρον αρκετών κορυφαίων σκακιστών. Παρ' όλα αυτά από τους 126 που συμμετείχαν, αναρριχήθηκαν στην κορυφή νέα ονόματα, όπως οι Παντσουλάια (Γεωργία 2616 - 4ος στο πρωτάθλημα της Τιφλίδας με νικητή τον Γιομπάβα - 2650), Γκουσέινοβ (Αζερ. 2586), Μπαγκέρι (Ινδονησία 2481), Γκούλιεβ (Αζερ. 2486) όλοι από 7 βαθμούς σε 9 αγώνες. Ακολούθησαν Γκελασβίλι, Σαντβακάσοβ, Μεγκαράντο, Αναστασιάν, Γκάεμ, Μχεντσιβίλι με 6,5 βαθμούς, ενώ ισχυροί και διάσημοι σκακιστές όπως η Μάγια Τσιμπουρντανίτζε, η Κινέζα Ζου Τσεν, η Κόνερου, ο Κότσουρ, ο Πετροσιάν, ο Μινασιάν, οι Ελβεστ και Αλ Μοντιάκι έμειναν πίσω με 6 βαθμούς.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ στη φετινή διοργάνωση για το Ατομικό Πρωτάθλημα αναδείχτηκε ο Μπέλοβ σε ισοβαθμία με τον Γκράτσεβ 4,5 β. σε 7 αγώνες. 3. Αμονάτοβ 4 β. 4. Νοβίκοβ 3,5 β. 5-7. Βορομπόβ, Ριτσαγκόβ, Κοροτόλεβ από 3 βαθμούς κ.ά.

ΧΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ (πλατεία Αγίου Νικολάου) η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (Παράρτημα Κοκκινιάς της ΕΕΔΥΕ) διοργάνωσε Τουρνουά Μπλιτς (πέντε λεπτά για κάθε παίκτη) για την Ειρήνη, με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή σκακιστών και σκακιστριών όλων των κατηγοριών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ