Κυριακή 8 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Τα πολιτικά ΝΑΥΑΓΙΑ παράγουν ναυάγια

Εκεί στις «Πόρτες», τις συμπληγάδες της φριχτής τραγωδίας, δε βούλιαξε μόνο το καράβι. Μαζί του παρασύρθηκαν στο βυθό η αναξιοπιστία του «εκσυγχρονισμού», τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, υποσχέσεις ανεξόφλητες και τάματα, οι απάτες των ελεύθερων αγορών, η σήψη πλεούμενων φερέτρων, μηχανών και μηχανισμών.

Και αναδύθηκαν στην επιφάνεια - ως ρυπαρές και ρυπογόνες πετρελαιοκηλίδες - τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, οι συνθήκες της άγριας εκμετάλλευσης, οι εξαγορές συνειδήσεων, η διάβρωση «ως το κόκαλο», οι στημένοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, η ταχύτατα γιγαντούμενη ανυποληψία της κυβέρνησης και των λειτουργών εκείνων, που ούτε «μπέσα» διαθέτουν, ούτε λεβεντιά, ούτε φιλότιμο. Για να αποδεχτούν, έστω και κατά πολλοστημόριο τις βαρύτατες ευθύνες τους. Που μας καλούν, αντίθετα, χαμογελαστοί μάλιστα μπροστά στις κάμερες των τηλεοράσεων, να συμβιβαστούμε με την άθλια πολιτική τους και να τη συντηρούμε, ως «τυφλοί τα τ' ώτα, τον τε νουν, τα τ' όμματ' ει», χωρίς να βλέπουμε, δηλαδή, χωρίς να ακούμε και, προ παντός, χωρίς να σκεπτόμαστε και να ενεργούμε.

Μας καλούν αυτοί οι διαπλεκόμενοι, αλληλοϋβριζόμενοι, αποκαλυπτόμενοι, αλληλοκατηγορούμενοι και αλληλοκαλυπτόμενοι, να συμβιβαστούμε και τελικά να εξομοιωθούμε «στου κακού τη σκάλα», με κλέφτες, άρπαγες, μονοπώλια της συμφοράς, τρωκτικά, ενόχους εγκληματικών πράξεων, συμβιβασμών και ανόσιων συμφερόντων.

Ναι, χαμογελαστοί εμφανίστηκαν μπροστά στις κάμερες, γιατί «γελάει ο μωρός» και όταν ακόμη δεν υπάρχει λόγος να γελάει και γιατί, κατά τους πιστούς της «Χρυσοπηγής», ...μωραίνει Κύριος, για να μας πουν ότι «από δω και πέρα» θα προχωρήσει το μαυρομάνικο πλαστικό μαχαίρι της «κάθαρσης», «βέβαιοι, ότι θα αναβάλλουν, κατά βάθος».

Αυτό το «από δω και πέρα», αποτελεί την ανανεούμενη απειλή του κυβερνητικού χώρου, που συντηρείται από τη μετέωρη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αποτελεί, δηλαδή, ένα είδος μόνιμου συμβολισμού, του ξεπλύματος ευθυνών, στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ του σοσιαλδημοκρατικού ...καπιταλισμού.

Και αυτοί οι άφρονες, καλούν ως άλλοθι και ως επιθετική άμυνα, λαϊκές δυνάμεις να μπουν, μαζί τους, στο ίδιο σαπιοκάραβο της ναυαγισμένης εξουσίας τους, για να συμπαρασταθούν στο σκοτεινό βυθό. Και το μόνο που δεν επικαλέστηκαν ακόμη για να μεταθέσουν τις ευθύνες τους, είναι ότι οι ...βραχονησίδες ευθύνονται για την πρόσκρουση και καλούνται να ...μετακινηθούν.


Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ