Κυριακή 21 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Χιροσίμα, Ιράκ, Βοσνία, Γιουγκοσλαβία

Προφανώς ο κ. Κοστούνιτσα ευχαρίστησε την κυβέρνηση, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, γιατί εξίσου, ομολογημένα, τον βοήθησε - και με συμβούλους - να πάρει την εξουσία. Είπε, όμως, γι' αυτούς τους ΝΑΤΟσυμμορίτες που κατέστρεψαν τη χώρα του, αλλά και για τη σύνθετη μόλυνση που σκόρπισαν από ραδιενεργά και άλλα τοξικά στοιχεία, ότι έχουν «απεμπλουτισμένη συνείδηση». Υποδηλώνοντας έτσι, την ένταση των συνεπειών της καταστροφικής μόλυνσης στο χώρο και στο χρόνο.

Περιέλαβε έτσι, στον απαξιωτικό αυτό χαρακτηρισμό - χωρίς ίσως να το καταλάβει - και τους «δικούς μας», που στο πλαίσιο των διευκολύνσεων και της παρουσίας μας στο Κόσσοβο είναι συμμέτοχοι και συνένοχοι. Και αυτές τις μέρες που ογκώνεται η αγανάκτηση και η αντίδραση, Επιτροπή Υγειονομικών του... ΝΑΤΟ, δηλαδή των επιδρομέων, προσπαθεί να απαλύνει τα πράγματα, με μια περίτεχνη διατύπωση ιερατικού σεμιναρίου, κατά την οποία.... δύο τσιγάρα είναι πιο επικίνδυνα από τις ουρανιοφόρες βόμβες.

Από την πρώτη στιγμή και από το 1999, κατά τη διάρκεια της επιδρομικής πειρατείας του ΝΑΤΟ υποστηρίξαμε, ότι αυτό που αποκαλείται, άλλοτε σύνδρομο της Βοσνίας, άλλοτε του Κόλπου και τώρα της Γιουγκοσλαβίας, με τις αναντίρρητες φοβερές συνέπειες, οφείλεται σ' ένα συνδυασμό ραδιενεργών στοιχείων - (του απεμπλουτισμένου ουρανίου 238) - αλλά και πολλών άλλων τοξικότατων υλικών και απαγορευμένων χημικών, τόσο από τα βλήματα που χρησιμοποιήθηκαν, όσο και από τους εκατοντάδες τόνους που προήλθαν από τη συστηματική καταστροφή τεράστιων βιομηχανιών, διυλιστηρίων, πετροχημικών εργοστασίων, και άλλων εγκαταστάσεων.

Το Πάντσεβο, ως γενικότερο σύμβολο φρίκης, με τα τέσσερα γιγάντια βιομηχανικά συγκροτήματα που ισοπεδώθηκαν και τη μαζική μετακίνηση του πληθυσμού της περιοχής, έδινε κατά την ακμή των βομβαρδισμών, τον Απρίλη του 1999, την εικόνα της Χιροσίμα...

Οσοι σιωπούν μπροστά στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, συναινούν. Οσοι τα καλύπτουν είναι συνένοχοι κατά το: «ένοχος, ένοχον ου ποιεί» και μάλιστα όταν εκχωρούν εθνικό έδαφος για ξένες βάσεις, πυρηνικά και πεδία βολής. Και παρέχουν «διευκολύνσεις» για πολεμικές πειρατείες και... διεισδύσεις.


Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ
* Τώρα μόλις ομολογείται,... ανομολόγητα, η ως τώρα ύπαρξη πυρηνικών κεφαλών στο έδαφός μας και η απομάκρυνσή τους, συνωμοτικά



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ