Κυριακή 5 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Ο μπόγιας G7+1, οι ρουφιάνοι και οι χαφιέδες

Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα. Τα γνωρίζετε τα τρία πιθηκάκια - σύμβολα που κλείνουν τα μάτια τους, τα αυτιά και το στόμα τους, προσποιούμενα ότι δε βλέπουν, δεν ακούνε και δε μιλάνε;

Ετσι και αυτοί οι πιστοί υπήκοοι και υπάκουοι της ληστοσυμμορίας, των G7+1 τίποτα δεν άκουσαν και τίποτα δεν είδαν για τις «λίστες» χαφιεδοσύνης που συνόδευαν -αν δεν προηγήθηκαν- τους αγωνιστές στη Γένοβα.

Προσέξτε, όμως, δεν είπαν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία, δηλαδή φακέλωμα με βάση πολιτικά κριτήρια, ούτε ότι δεν παραδόθηκαν τα στοιχεία αυτά στο δολοφονικό καθεστώς Μπερλουσκόνι.

Παραδέχτηκαν δηλαδή περίπου, ότι τέτοιες λίστες θα μπορούσε να έχουν δοθεί και από άλλες (ανώνυμες;) κρατικές, ή και παρακρατικές υπηρεσίες, κατά την «πατροπαράδοτη» διαπλοκή χαφιέδων και σπιούνων που μόνο την ομαλότητα και τη δημοκρατική τάξη δεν εξυπηρετούν.

Γιατί ο Πάσσαρης μπορεί να τους ξεφεύγει, όχι όμως και οι αγωνιστές

Αναπαράγοντας έτσι και στο εθνικό επίπεδο των εταίρων της ΕΥΡΩ-ΝΑΤΟικής θηριωδίας και των 7+1 ενόχων της παγκόσμιας τρομοκρατίας και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, μεθοδεύσεις χαφιεδισμού, προβοκάτσιας και κατευθυνόμενης υπονόμευσης της δημοκρατικής ομαλότητας.

Εκείνο όμως που έμμεσα προκύπτει είναι ότι λειτουργούν και ανεξέλεγκτοι μηχανισμοί χαφιέδων και ρουφιάνων, που αντλούν τη δύναμή τους από εγχώριες αντιδραστικές δυνάμεις και ξένα κέντρα πρακτόρων, που τόσο καλά έχει γνωρίσει ο λαός μας στο ιστορικό και το πρόσφατο παρελθόν. (Μνήμη π.χ. δικτατορίας Μεταξά χθες).

Οταν πριν από κάποιους μήνες μιλούσαμε στην Ενωση Συντακτών για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη σε αναφορά με το Κράτος και το παρακράτος, ρώτησα με προσποιητή «αφέλεια» τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης του ΠΑΣΟΚ (όχι τον σημερινό) αν τέτοια φαινόμενα υπάρχουν και σήμερα. Με κοίταξε βλοσυρά, δηλώνοντας ότι δεν καταλαβαίνει το νόημα του... ερωτήματος. Πιστεύω ότι μέσα στις σύγχρονες εξελίξεις και την οργανωμένη βία της καταστολής και του χαφιεδισμού της λίστας, όπως πιστοποιήθηκε στη Γένοβα, θα έχει ο ίδιος, τώρα, πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

Αλλωστε, όπως κυβέρνηση και ΝΔ ομολογούν, τα όρια των διαπλοκών είναι δυσδιάκριτα,... ανώνυμα και δυσώδη.


Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ