Κυριακή 9 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Ο «πατήρ» Δημήτριος - Μπάλφουρ

Ο ματωμένος Δεκέμβρης του 1944. Οι άοπλοι, που δολοφονήθηκαν στην πλατεία του Συντάγματος, με επίσημη εντολή:

- Στο ψαχνό να ρίξουμε; - Στο ψαχνό. Τρεις φορές η ερώτηση από το πρωτοπαλίκαρο της αστυνομικής δύναμης του Μπουραντά. Και τρεις φορές η επανάληψη της εντολής «κατ' εντολήν».

Λίγο πριν, κατά το σύντομο διάστημα της απελευθέρωσης, αλωνίζαν στις γειτονιές οι «τέως» δοσίλογοι, οι «τέως» γερμανοτσολιάδες, οι «τέως» συνεργάτες και οι ποικιλώνυμοι πράκτορες και ποικιλώνυμοι προδότες. Τρομοκρατικές ομάδες δρουν από τη Χ του Θησείου, ως τον Κολωνό, το Μεταξουργείο, από τον Χιωτάκη στα Πατήσια, την Ειδική Ασφάλεια στην οδό Ελπίδος, τον Πλυντζανόπουλο στην Αγίου Μελετίου, το Μηχανοκίνητο του Μπουραντά. Πετάνε χειροβομβίδες από τα τότε ξενοδοχεία της Πανεπιστημίου κατά του λαού που πανηγυρίζει τη νίκη.

Στήνουν φρουραρχεία στις γειτονιές, ξεμοναχιάζουν αγωνιστές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, χτυπάνε και προκαλούν.

Και έρχεται η στιγμή των προαποφασισμένων από την «εκπεσούσα» θαλασσοκράτειρα, όπως αποκαλύπτεται και από τα δικά τους μυστικά αρχεία.

Ο υπέρτατος άρχων, Σκόμπι, και οι εντόπιοι πρώην συνεργάτες των Γερμανών και τώρα των νέων επικυρίαρχων. Τα τελεσίγραφα. Ο λαός στα χαρακώματα. Για 33 μέρες. Για την ελευθερία, για την εθνική ανεξαρτησία, για τη Δημοκρατία. Οπως λίγο πριν. Φέρνουν τα βαρύτερα τανκς από το ιταλικό μέτωπο. Βομβαρδίζουν από τη στεριά, τη θάλασσα και τον αέρα. Πυροβολεία στο Λυκαβηττό, πολυβολεία στην Ακρόπολη.

Σαν έτοιμοι από καιρό να χτυπήσουν τους αγωνιστικούς στόχους, με βάση ένα πολυπλόκαμο δίχτυ κατασκοπίας και μηχανορραφίας. Χαρακτηριστικό σύμβολο, ο κατά την εκκλησία «πατήρ» Δημήτριος, παπάς - «εξομολόγος» στο εκκλησάκι κοντά στον «Ευαγγελισμό» και στην ουσία ο Μπάλφουρ, αξιωματούχος των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος εξαφανίστηκε για λίγο πριν την απελευθέρωση και επανήλθε με τα διάσημα του βαθμού του, στην υπηρεσία των Βρετανών επεμβασιών, που μεταβίβασαν τους ρόλους στους σημερινούς U.S.A. επικυρίαρχους.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ